2018. április 24., kedd
György

Egyéb XVIII.kerület

Kizöldül a piac

Kerületi apró virágoskertek címmel kertépítő versenyt hirdet óvodások, általános iskolások, valamint a gondozási központok ellátottjai részére az önkormányzat. A feladat, hogy egy 100-szor 80 centiméteres ágyásban a jelentkezők kialakítsák fantáziakertjüket a lőrinci piac Haladás utcai buszmegállója mögötti területen május 28-án. Jelentkezni az önkormányzat műszaki, építéshatósági és környezetvédelmi irodájának környezetvédelmi csoportjánál lehet március 11-én 13 óráig postai úton, vagy a forgacs@bp18.hu e-mail-címen. A jelentkezéshez csatolni kell az elkészített terveket, hogy beszerezhessék az azokban szereplő növényeket, melyeket díjmentesen bocsátanak a résztvevők rendelkezésére és a helyszínre is szállítják. A növények mellé kihelyezhetők tartós díszek és kiegészítők. A versenyről Forgács Editnél, a környezetvédelmi csoport munkatársánál lehet érdeklődni a +36-1-296-1300/1314-es telefonszámon vagy a fenti e-mail-címen.

Lakatos ltp iskola Közösségi kert ( Fotó: Sáfár Tibor )

A lőrinci piac mögötti terület teljesen új színben tündökölhet (Fotó: Sáfár Tibor )


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.