EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVIII.kerület

Kizöldül a piac

Kerületi apró virágoskertek címmel kertépítő versenyt hirdet óvodások, általános iskolások, valamint a gondozási központok ellátottjai részére az önkormányzat. A feladat, hogy egy 100-szor 80 centiméteres ágyásban a jelentkezők kialakítsák fantáziakertjüket a lőrinci piac Haladás utcai buszmegállója mögötti területen május 28-án. Jelentkezni az önkormányzat műszaki, építéshatósági és környezetvédelmi irodájának környezetvédelmi csoportjánál lehet március 11-én 13 óráig postai úton, vagy a forgacs@bp18.hu e-mail-címen. A jelentkezéshez csatolni kell az elkészített terveket, hogy beszerezhessék az azokban szereplő növényeket, melyeket díjmentesen bocsátanak a résztvevők rendelkezésére és a helyszínre is szállítják. A növények mellé kihelyezhetők tartós díszek és kiegészítők. A versenyről Forgács Editnél, a környezetvédelmi csoport munkatársánál lehet érdeklődni a +36-1-296-1300/1314-es telefonszámon vagy a fenti e-mail-címen.

Lakatos ltp iskola Közösségi kert ( Fotó: Sáfár Tibor )

A lőrinci piac mögötti terület teljesen új színben tündökölhet (Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.