EUR: 307,48 Ft
CHF: 265,92 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Életmód

Köszöntsük koktéllal a tavaszt!

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat. Elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Íme néhány recept és kreatív ötlet Böröcz Pétertől, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel mixerétől. 

böröcz zsolt mixer-kapott

 

 

  1. Fagyasszuk jégkockába a fűszereket!

A jégbe zárt friss fűszernövény nem csak exkluzív látványt kölcsönöz az italnak, de az ízek is lassabban bomlanak ki, ahogyan olvad a jégkocka, így a koktél percről percre új karaktert kap. A kapor, rozmaring, kamilla vagy bazsalikom bravúros kiegészítője lehet a koktélnak. A bazsalikomos jégkockával szervírozott vodka-szóda garantáltan kitörli a fejekből a fűszermentes verzió emlékét is.

jégkocka-flickr

Kamillás Gin Fizz bodza szörpnyalókával

hozzávalók: 4 cl Hendrick’s Gin, 2,5 cl friss limelé, 1,5 cl bodza szörp, két ág citromfű, 5 cl Dilmah kamillatea.

Az összetevőket a szörp kivételével keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy közepes méretű pohárban, bodzaszörpös nyalókával szervírozzuk. A fagyos nyalóka játékos külsőt kölcsönöz az italnak, a kamillás koktélba pedig folyamatosan olvad bele a mennyeien édes adalék.

 

  1. Készítsünk fagyos szörpnyalókát az egyik hozzávalóból!

Ha a koktél receptjében szerepel szörp vagy szirup, készítsünk belőle nyalókát. A jégkockatartóba víz helyett töltsünk szirupot vagy szörpöt kevés vízzel elkeverve, állítsunk bele pálcikákat és fagyasszuk le!

 

 

  1. Játsszunk a formákkal!

Ha teaalapú koktélt készítünk, keverjünk ki nagyobb mennyiséget, és szolgáljuk fel teáskannában, átlátszó füles bögrében, csészében vagy kisebb méretű dunsztosüvegben!

Ötórai Earl Grey Gin Fizz rozmaringgal

hozzávalók: 4 cl G’Vine Florasin gin, 2 cl friss limelé, 2 cl levendula szirup, 1 ág rozmaring, 10 cl Dilmah Earl Grey tea

Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd teáskannából, közepes méretű csészében, bögrében vagy kisebb dunsztosüvegben szervírozzuk. A teáskannából felszolgált italkülönlegességet még sokáig fogják emlegetni vendégeink, különösen ha díszítésnek egy szál levendulát vagy rozmaringágat helyezünk el poharaikban, ami természetes gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának köszönhetően akár a fogfájásukat is elmulaszthatja. Ne felejtsünk el jeget kínálni az ital mellé!

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyes a gyerekkori elhízás

    Veszélyes a gyerekkori elhízás

    Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

  • Népszerűek a hazai borvidékek

    Népszerűek a hazai borvidékek

    Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

  • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

    Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

    Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.