2018. január 24., szerda
Timót

Életmód

Köszöntsük koktéllal a tavaszt!

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat. Elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Íme néhány recept és kreatív ötlet Böröcz Pétertől, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel mixerétől. 

böröcz zsolt mixer-kapott

 

 

  1. Fagyasszuk jégkockába a fűszereket!

A jégbe zárt friss fűszernövény nem csak exkluzív látványt kölcsönöz az italnak, de az ízek is lassabban bomlanak ki, ahogyan olvad a jégkocka, így a koktél percről percre új karaktert kap. A kapor, rozmaring, kamilla vagy bazsalikom bravúros kiegészítője lehet a koktélnak. A bazsalikomos jégkockával szervírozott vodka-szóda garantáltan kitörli a fejekből a fűszermentes verzió emlékét is.


jégkocka-flickr

Kamillás Gin Fizz bodza szörpnyalókával

hozzávalók: 4 cl Hendrick’s Gin, 2,5 cl friss limelé, 1,5 cl bodza szörp, két ág citromfű, 5 cl Dilmah kamillatea.

Az összetevőket a szörp kivételével keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy közepes méretű pohárban, bodzaszörpös nyalókával szervírozzuk. A fagyos nyalóka játékos külsőt kölcsönöz az italnak, a kamillás koktélba pedig folyamatosan olvad bele a mennyeien édes adalék.

 

  1. Készítsünk fagyos szörpnyalókát az egyik hozzávalóból!

Ha a koktél receptjében szerepel szörp vagy szirup, készítsünk belőle nyalókát. A jégkockatartóba víz helyett töltsünk szirupot vagy szörpöt kevés vízzel elkeverve, állítsunk bele pálcikákat és fagyasszuk le!

 

 

  1. Játsszunk a formákkal!

Ha teaalapú koktélt készítünk, keverjünk ki nagyobb mennyiséget, és szolgáljuk fel teáskannában, átlátszó füles bögrében, csészében vagy kisebb méretű dunsztosüvegben!


Ötórai Earl Grey Gin Fizz rozmaringgal

hozzávalók: 4 cl G’Vine Florasin gin, 2 cl friss limelé, 2 cl levendula szirup, 1 ág rozmaring, 10 cl Dilmah Earl Grey tea

Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd teáskannából, közepes méretű csészében, bögrében vagy kisebb dunsztosüvegben szervírozzuk. A teáskannából felszolgált italkülönlegességet még sokáig fogják emlegetni vendégeink, különösen ha díszítésnek egy szál levendulát vagy rozmaringágat helyezünk el poharaikban, ami természetes gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának köszönhetően akár a fogfájásukat is elmulaszthatja. Ne felejtsünk el jeget kínálni az ital mellé!

Kapcsolódó Cikkek

  • Pezseg a piac Pest peremkerületeiben is

    Pezseg a piac Pest peremkerületeiben is

    Egyre népszerűbbek a főváros pesti oldalának külső kerületei. Az északi Újpest-Megyertől a keleti Rákosligeten át a déli Soroksárig tartó félkaréjban látványosan élénkül az ingatlanpiac.

  • Tartsuk kordában a súlyunkat!

    Tartsuk kordában a súlyunkat!

    A koplalás és a féktelen zabálás között könnyű megtalálni az arany középutat. A drasztikus fogyókúra utáni jutalomevések helyett tartsuk kordában a súlyunkat.

  • Farsangi fánktörténelem

    Farsangi fánktörténelem

    A fánk eredetileg labda alakú volt, és csak az 1800-as évek közepén „találta fel” bele a lyukat egy Hanson Gregory nevű kapitány. A lyuk kitalálásához egy elég praktikus ok vezetett: belül sokszor maradt nyers a fánk.