2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Kovács Géza élőben szeretteti meg a shaolin kungfut

Kovács Géza shaolinkungfu-tanár Budafok-Tétényben nőtt fel, és a mai napig itt tanít. Családjával jelenleg Sasadon él, amelyet ugyanúgy szeret, mint gyermekkora lakóhelyét. A magyar bajnokságot és világkupát is nyert kungfuedző szakmája mellett Párdányi Domonkos kaszkadőrkoordinátor csapatában is dolgozik.

DSC_0981

A Shaolin Kungfu edző élőben tanít

Kovács Géza a Bartók lakótelepen nőtt fel, a Bartók Béla úti általános iskolába járt, kamaszéveit pedig Budatétényben töltötte.


– Kedvenc helyeim a XXII. kerületben még mindig a Bartók lakótelep és Budatétény. Családommal 2014 novemberétől vagyunk XI. kerületi lakosok, Sasadon élünk, így most ez a kedvenc helyem – tudtuk meg Kovács Gézától, aki 1995-ben lett shaolinkungfu-tanár, amit 1997 óta tanít a XXII. kerületben, jelenleg a Klauzál Házban.

– 1989-ben, 14 éves koromban kezdtem el kungfuedzésre járni Serflek Józsefhez. Ez akkor nem volt shaolin, majd 1993-ban vele együtt kerültem kapcsolatba mostani mesteremmel, Sifu Robert Lyonsszal. Bár a shaolin kungfu nem küzdősport, hanem harcművészet, 18 éves koromtól 27 éves koromig folyamatosan versenyeztem és indultam különböző kungfubajnokságokon. Többször nyertem magyar bajnokságot és világkupát is, több kategóriában – mesélte Kovács Géza, aki, amikor nem dolgozik, a kisfiát viszi-hozza az óvodából, aktívan pihen vagy szinten tartó edzéseket végez és konditerembe jár.

– A mai fiatalok előtt sokkal, de sokkal több lehetőség áll az élet minden területén, mint annak idején előttem, nekem anno másért tetszett meg a shaolin kungfu, mint a mostani fiataloknak. Ajánlani nem ajánlanám, viszont megszerettetni, azt szívesen, harcművészeti ágat ajánlani nem lehet, megmutatni annál inkább – méghozzá élőben és nem a YouTube-on.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.