EUR: 308,59 Ft
CHF: 288,35 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld

Kvótareferendum – Fidesz: migránspártiak támadták meg a népszavazást

A Fidesz értékelése szerint migránspártiak támadták meg a kormány kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazási kezdeményezését a Kúriánál.

Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: akik megtámadták a Nemzeti Választási Bizottság kérdést hitelesítő döntését, azok korábban álproblémaként hivatkoztak a bevándorlásra, elutasították a határzár kiépítését és az eljárások szigorítását, s migránsok betelepítéséről, integrációs politikáról beszélnek.

Ha rajtuk múlna, Magyarországon akár egy szegednyi migráns is élne már, akik a nyílt utcán zaklatnák a nőket, Budapest olyan lenne, mint Köln és drasztikusan nőne a bűncselekmények száma – sorolta a fideszes politikus, aki azt hangoztatta: “mi ebből nem kérünk, mi a népszavazást támogatjuk”. Hozzátette: támogatják a kormány szándékát, hogy minden eszközzel megóvja Magyarországot a migránsáradattól.

Halász János az országos referendumot úgy jellemezte: a legerősebb demokratikus eszközzel szeretnék kikérni az emberek véleményét a kötelező betelepítési kvótáról.

Arra a kérdésre, hogy mikor lehet népszavazás, azt felelte, az eljárási szabályok alapján legkorábban nyáron vagy ősz elején írható ki.

Megkérdezték a magáncsődről is, amire válaszul Halász János elmondta, hogy a határidőt szeptember 30-ig tervezik meghosszabbítani annak érdekében, hogy minél többen élni tudjanak vele. Az erről szóló önálló képviselői indítvány rövidesen a parlament elé kerül.

A jegybanki pénzek státuszáról úgy nyilatkozott, maga is megszavazta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénymódosítást, s amennyiben az az Alkotmánybírósághoz kerül a jogszabály, megvárják az eljárás eredményét.

A szóvivő reagált arra is, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő ellen. Úgy értékelt: ebből is látszik, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Simon Gábornál 267 millió forintot találtak, jó lenne, ha kiderülne már végre, hogy ebből a pénzből mennyi volt az MSZP-é – jegyezte meg.

Ugyancsak kérdésre azt is megerősítette: a Fidesz indít egyéni jelöltet a dunaújvárosi egyéni önkormányzati képviselőválasztáson, amelyet Gál Roland lemondása miatt tartanak június 5-én.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk.

 • Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  A rendőrség kiszállása vetett véget annak a csetepaténak, amely még múlt szombaton történt Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren. Az MSZP által támogatott Dopeman aktivistái tűztek össze a liberálisok jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájával, Erőss Gáborral.

 • Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Új gyurmát kapott az a kisfiú a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-től, aki két hete a vécé lefolyójába ejtette zöld gyurmaszörnyét. Áron a történtek után könnyfakasztó levelet írt a cégnek, hogy juttassák vissza neki kis kedvencét.