EUR: 305,35 Ft
CHF: 275,14 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Lassíthatja a migrációt Európába a Világbank Jordániának ígért hitele

Állásteremtést segítő kedvezményes kölcsönt kap a Világbanktól Jordánia zömmel szíriai menekültek munkához juttatására – jelentette be vasárnap a Világbank. A hitel valamelyest lassíthatja a Közel-Keletről Európába irányuló bevándorlást.

A 100 millió dolláros – 28 milliárd forintnyi – hosszúlejáratú és szinte kamatmentes kölcsön része annak a nemzetközi próbálkozásnak, amelynek célja, hogy javuljon a menekültek helyzete olyan közel-keleti országokban, amelyek – mondhatni – zsúfolásig megteltek velük. Ilyen egyebek közt Jordánia és Libanon. A belháború miatt Szíriát elhagyó közel 5 millió ember közül Jordániában 640 ezer regisztrált menekült él, Libanonban több mint egymillió.

A vasárnap beharangozott világbanki kölcsön révén Jordániai mindazonáltal nemcsak szíriai menekülteknek teremthet állásokat, hanem saját állampolgárai számára is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.