2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Lassíthatja a migrációt Európába a Világbank Jordániának ígért hitele

Állásteremtést segítő kedvezményes kölcsönt kap a Világbanktól Jordánia zömmel szíriai menekültek munkához juttatására – jelentette be vasárnap a Világbank. A hitel valamelyest lassíthatja a Közel-Keletről Európába irányuló bevándorlást.

A 100 millió dolláros – 28 milliárd forintnyi – hosszúlejáratú és szinte kamatmentes kölcsön része annak a nemzetközi próbálkozásnak, amelynek célja, hogy javuljon a menekültek helyzete olyan közel-keleti országokban, amelyek – mondhatni – zsúfolásig megteltek velük. Ilyen egyebek közt Jordánia és Libanon. A belháború miatt Szíriát elhagyó közel 5 millió ember közül Jordániában 640 ezer regisztrált menekült él, Libanonban több mint egymillió.

A vasárnap beharangozott világbanki kölcsön révén Jordániai mindazonáltal nemcsak szíriai menekülteknek teremthet állásokat, hanem saját állampolgárai számára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.

 • A rénszarvasok védelmében nem épülhet szélerőmű-telep

  A rénszarvasok védelmében nem épülhet szélerőmű-telep

  Az illetékes norvég hatóság pénteken elutasította egy szélerőműtelep építési engedélyének kiadását, mert a térség Európa utolsó természetes környezetében élő rénszarvas-populációjának élőhelye, és attól tartanak, hogy az építmény megzavarná a populációt.