EUR: 310,28 Ft
CHF: 258,66 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Lassíthatja a migrációt Európába a Világbank Jordániának ígért hitele

Állásteremtést segítő kedvezményes kölcsönt kap a Világbanktól Jordánia zömmel szíriai menekültek munkához juttatására – jelentette be vasárnap a Világbank. A hitel valamelyest lassíthatja a Közel-Keletről Európába irányuló bevándorlást.

A 100 millió dolláros – 28 milliárd forintnyi – hosszúlejáratú és szinte kamatmentes kölcsön része annak a nemzetközi próbálkozásnak, amelynek célja, hogy javuljon a menekültek helyzete olyan közel-keleti országokban, amelyek – mondhatni – zsúfolásig megteltek velük. Ilyen egyebek közt Jordánia és Libanon. A belháború miatt Szíriát elhagyó közel 5 millió ember közül Jordániában 640 ezer regisztrált menekült él, Libanonban több mint egymillió.

A vasárnap beharangozott világbanki kölcsön révén Jordániai mindazonáltal nemcsak szíriai menekülteknek teremthet állásokat, hanem saját állampolgárai számára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.