2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XV.kerület

Légkondit kap a Spirálház

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Légkondicionálóval szerelik fel a Spirálházat(Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület elfogadta a kerület idei költségvetését. A beruházási tervek között szerepel többek között a Spirálház klimatizálása, új kutyafuttatók létesítése, orvosi rendelő építése, valamint a térfigyelő kamerák rendszerének fejlesztése.

A beruházásokra összesen 150 millió forintot tervez a testület, míg felújításokra 663 millió 030 ezer forintot szánnak. Járdák, utak felújítása és parkolók építése mellett a Kontyfa utcai rekreációs park első ütemére 60 millió forint plusz áfát, a Spirálház klímaberendezésére másfél millió forint plusz áfát szánnak. A Deák utcai orvosi rendelő 2015-ről áthúzódó építésére, valamint az Észak-pesti Kórház (ÉPK) 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé átalakítására összesen 782 millió 275 ezer forint plusz áfa összeget terveztek. A botrányos körülmények között bezárt Neptun Iskola felújítására 559 millió 101 ezer forint plusz áfa az előirányzott összeg. Hatmillió forint plusz áfa a Deák utcai orvosi rendelő építésével és az ÉPK 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé alakításával kapcsolatos tervezői-művezetői feladatokra, 16 millió forint plusz áfa a Rákospalotai Múzeum tervpályázatára, 5 millió forint plusz áfa a Rákos úti szakrendelő terveztetésére a pénzügyi fedezet.


Kutyafuttató Kőbánya pongrác telep Csilla utca(Fotó: Máté Krisztián)

A kutyásokra is gondoltak (Fotó: Máté Krisztián)

Térfigyelő kamerákra 7 millió forint plusz áfa összeget terveztek, ez hét új egység kiépítését fedezi. Közvilágítás-fejlesztésre 8 millió forint plusz áfa, kutyafuttatók létesítésére 2 millió forint plusz áfa összeget biztosítanak. A szomszédos IV., a XIV. és a XVI. kerülettel közösen pedig egy  helyi rádió beindításán is dolgoznak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.