EUR: 311,41 Ft
CHF: 259,93 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XV.kerület

Légkondit kap a Spirálház

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Légkondicionálóval szerelik fel a Spirálházat(Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület elfogadta a kerület idei költségvetését. A beruházási tervek között szerepel többek között a Spirálház klimatizálása, új kutyafuttatók létesítése, orvosi rendelő építése, valamint a térfigyelő kamerák rendszerének fejlesztése.

A beruházásokra összesen 150 millió forintot tervez a testület, míg felújításokra 663 millió 030 ezer forintot szánnak. Járdák, utak felújítása és parkolók építése mellett a Kontyfa utcai rekreációs park első ütemére 60 millió forint plusz áfát, a Spirálház klímaberendezésére másfél millió forint plusz áfát szánnak. A Deák utcai orvosi rendelő 2015-ről áthúzódó építésére, valamint az Észak-pesti Kórház (ÉPK) 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé átalakítására összesen 782 millió 275 ezer forint plusz áfa összeget terveztek. A botrányos körülmények között bezárt Neptun Iskola felújítására 559 millió 101 ezer forint plusz áfa az előirányzott összeg. Hatmillió forint plusz áfa a Deák utcai orvosi rendelő építésével és az ÉPK 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé alakításával kapcsolatos tervezői-művezetői feladatokra, 16 millió forint plusz áfa a Rákospalotai Múzeum tervpályázatára, 5 millió forint plusz áfa a Rákos úti szakrendelő terveztetésére a pénzügyi fedezet.


Kutyafuttató Kőbánya pongrác telep Csilla utca(Fotó: Máté Krisztián)

A kutyásokra is gondoltak (Fotó: Máté Krisztián)

Térfigyelő kamerákra 7 millió forint plusz áfa összeget terveztek, ez hét új egység kiépítését fedezi. Közvilágítás-fejlesztésre 8 millió forint plusz áfa, kutyafuttatók létesítésére 2 millió forint plusz áfa összeget biztosítanak. A szomszédos IV., a XIV. és a XVI. kerülettel közösen pedig egy  helyi rádió beindításán is dolgoznak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.