EUR: 308,50 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Program

Leheletnyi polgárpukkasztás − Agyas és agyatlan

A politikailag teljesen inkorrekt humor nagymestere, Sacha Baron Cohen újabban a fikciós nagyjátékfilmek fontos mellékszerepeit (A leleményes Hugó, A nyomorultak) kedveli az áldokumentalista (Ali G, Borat, Brüno) agymenései helyett. A legutóbbi ilyesfajta kísérlete a Diktátor című film volt (igazából csak félig dokumentumfilm), amely sem a kritikusok, sem a rajongók körében nem aratott osztatlan sikert, az Agyas és agyatlan viszont egy újabb lehetőség, hogy a színész visszakerüljön az A kategóriába. A kémfilmparódia története szerint egy szupertitkos ügynök (Mark Strong) kénytelen az alkoholista és felelőtlen öccsével bujkálni a profi bérgyilkos kollégái elől. A sokszor igen durva „cohenes” poénok mellett most az akció is előtérbe kerül, úgyhogy ezzel talán sikerül a nagyszájú angolnak egy újabb réteggel megismertetnie művészetét.

agyasesagyyatlan

Tudta-e?

− Cohen ezért a munkáért passzolta a Freddie Mercury életrajzi filmet.

− Az Agyas és agyatlanban tér vissza a Szemfényvesztők dögös vörös hajú csalója, Isla Fisher, aki civilben Sacha Baron Cohen felesége és három gyermekének anyja.

− A női főszereplők között megtalálható Penélope Cruz, Rebel Wilson és Gabourey Sidibe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.