EUR: 308,50 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

Leheletnyi polgárpukkasztás − Agyas és agyatlan

A politikailag teljesen inkorrekt humor nagymestere, Sacha Baron Cohen újabban a fikciós nagyjátékfilmek fontos mellékszerepeit (A leleményes Hugó, A nyomorultak) kedveli az áldokumentalista (Ali G, Borat, Brüno) agymenései helyett. A legutóbbi ilyesfajta kísérlete a Diktátor című film volt (igazából csak félig dokumentumfilm), amely sem a kritikusok, sem a rajongók körében nem aratott osztatlan sikert, az Agyas és agyatlan viszont egy újabb lehetőség, hogy a színész visszakerüljön az A kategóriába. A kémfilmparódia története szerint egy szupertitkos ügynök (Mark Strong) kénytelen az alkoholista és felelőtlen öccsével bujkálni a profi bérgyilkos kollégái elől. A sokszor igen durva „cohenes” poénok mellett most az akció is előtérbe kerül, úgyhogy ezzel talán sikerül a nagyszájú angolnak egy újabb réteggel megismertetnie művészetét.

agyasesagyyatlan

Tudta-e?

− Cohen ezért a munkáért passzolta a Freddie Mercury életrajzi filmet.

− Az Agyas és agyatlanban tér vissza a Szemfényvesztők dögös vörös hajú csalója, Isla Fisher, aki civilben Sacha Baron Cohen felesége és három gyermekének anyja.

− A női főszereplők között megtalálható Penélope Cruz, Rebel Wilson és Gabourey Sidibe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Múzeum a szexrabszolganőkről

    Múzeum a szexrabszolganőkről

    A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.