2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb XV.kerület

Majdnem elsodorta a gyalogost, és még meg is verte

gyalogátkelőA XV. kerületi rendőrök súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást egy 40 éves férfival szemben, aki autójával majdnem elsodort egy szabályosan közlekedő gyalogost, majd kipattant a kocsiból és megverte áldozatát. Az eset a Kolozsvár utca és Körvasút sor kereszteződésében történt.

A csaknem elgázolt férfi ijedtében ráütött egyet a kocsira, a sofőr pedig kiszállt és nekiesett. Megverte, majd gyorsan elhagyta a helyszínt. A gyalogos súlyosan megsérült. Az autósnál még aznap rendőrök kopogtattak. Gyanúsítottként hallgatták ki, ám a továbbiakban szabadlábon védekezhet.


A KRESZ szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyanakkor az is szerepel a jogszabályban, hogy a gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartásról, ami a járművek vezetőit megzavarhatja, megtévesztheti. Ez utóbbiak általános szabályok. Mindig érvényesek, függetlenül attól, hogy a gyalogosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben elsőbbsége van.

Kapcsolódó Cikkek