EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XV.kerület

Majdnem elsodorta a gyalogost, és még meg is verte

gyalogátkelőA XV. kerületi rendőrök súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást egy 40 éves férfival szemben, aki autójával majdnem elsodort egy szabályosan közlekedő gyalogost, majd kipattant a kocsiból és megverte áldozatát. Az eset a Kolozsvár utca és Körvasút sor kereszteződésében történt.

A csaknem elgázolt férfi ijedtében ráütött egyet a kocsira, a sofőr pedig kiszállt és nekiesett. Megverte, majd gyorsan elhagyta a helyszínt. A gyalogos súlyosan megsérült. Az autósnál még aznap rendőrök kopogtattak. Gyanúsítottként hallgatták ki, ám a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A KRESZ szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyanakkor az is szerepel a jogszabályban, hogy a gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartásról, ami a járművek vezetőit megzavarhatja, megtévesztheti. Ez utóbbiak általános szabályok. Mindig érvényesek, függetlenül attól, hogy a gyalogosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben elsőbbsége van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.