EUR: 307,56 Ft
CHF: 287,14 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Belföld

Már több mint kétszázezren látták a Saul fiát!

Budapest, 2015. május 28.
Röhrig Géza New Yorkban élő magyar amatőr színész, főszereplő (j) és Nemes Jeles László filmrendező, forgatókönyvíró a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjjal elismert Saul fia című film sajtótájékoztatóján Budapesten, a Corvin moziban 2015. május 28-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Átlépte a kétszázezres nézőszámot Nemes Jeles László Saul fia című Oscar-díjas alkotása a magyar mozikban – közölte a filmet forgalmazó Mozinet kedden az MTI-vel.

Mint írták, az Oscar-díjjal kitüntetett film tavaly júniusi premierje óta országszerte folyamatosan műsoron van.

A holokausztdráma február végén nyerte meg a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat Los Angelesben. A film az első olyan magyar alkotás, amely 1982 óta megkapta az amerikai filmakadémia elismerését, 34 évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve nyert.

Az alkotás számos rangos elismerés mellett elnyerte a Golden Globe-díjat, a cannes-i filmfesztivál nagydíját, valamint az amerikai filmkritikusok elismerését is.

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az MTI-nek korábban felidézte: 2013-ban a Coming out, 2014-ben a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar filmeket látták több mint 100 ezren a mozikban és a Swing is megközelítette a 100 ezer nézőt. Az elmúlt év egyik sikerfilmje, a Liza, a rókatündér több mint 126 ezer nézőnél tart, míg az Argo 2.-t 110 ezernél is többen nézték meg.

Kapcsolódó Cikkek