EUR: 310,70 Ft
CHF: 259,56 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Mégis megszűnik a Déli pályaudvar?

A Magyar Közlöny tájékoztatása szerint a kormány megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy készüljön hatásvizsgálat a Déli pályaudvar jövőbeni funkciójáról, valamint hatásvizsgálat és tendertervek az üzemi pályaudvar megszüntetéséhez és a Kelenföldi pályaudvar bővítéséhez.

Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

Sport- és szabadidős funkciót terveznek a vasúti sínek helyére

A Lokálban beszámoltunk arról, hogy az év elején már megjelentek olyan sajtóhírek, miszerint lebontanák a Déli pályaudvart, és a vasúti sínek felszedésével a helyén – a Vérmező park meghosszabbításával – P+R parkolót létesítenének. Kormány közeli forrásra hivatkozva azt állították, a terv megvalósulása esetén a Déli szerepét a Kelenföldi pályaudvar venné át. Akkor megkérdeztük a vasúttársaságot, de a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága úgy reagált: „nincs információja ilyen döntésről az alább jelzett témában”.  A most a közlönyben megjelent információkból kiderül: a budai vasútfejlesztés, a kapcsolódó köztéri területfejlesztés és csomópontfejlesztés megvalósítása érdekében ötletpályázatot kell kiírni a Déli pályaudvar jövőbeni közösségi célú hasznosítására. Az emberi erőforrások miniszterének feladata, hogy a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén megvalósítandó, sport- és szabadidős célú városfejlesztés részletes koncepcióját, megvalósíthatósági tanulmányát a Testnevelési Egyetem, szükség esetén a MÁV Zrt. bevonásával készítse el, majd terjessze a kormány elé. A feladatokra összesen egymilliárd forintot forrást biztosítanak a költségvetésből.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.