EUR: 312,19 Ft
CHF: 261,37 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIV.kerület

Mégis megújul a Csertő park?

Már fa- és parkkataszter is készült, valamint talajmintát is vettek a szakemberek. Az önkormányzat ismét elővette a Csertő park ügyét, és nemrég közösségi parktervezést tartottak. A lakossági fórumon szó esett a parkolásról, a fák állapotáról, a játszóterekről és a kutyafuttatókról is. A park lehetséges arculatát bemutató képeslapok közül is választhattak a résztvevők és ezeken keresztül üzenhettek a tervezőknek, valamint kis kártyákat helyezhettek el a park térképén, ezzel jelezve, hová szeretnének padokat, játszóteret, kutyafuttatót vagy éppen sportpályát.

A zuglói önkormányzat tavaly novemberben bízott meg egy céget azzal, hogy készítsenek tervet a Csertő park zöldfelületeinek megújításáról, miután tavaly májusban éles szópárbaj alakult ki a korábbi és a jelenlegi polgármester között. Papcsák Ferenc azt rótta fel ugyanis Karácsony Gergelynek, hogy a felelőtlen gazdálkodás miatt működőképessége határára került a zuglói önkormányzat, ezért leállnak a fejlesztések, köztük a Csertő park megújítása is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.