EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Belföld

Megkezdődött az 1998-as taxisgyilkosság tárgyalása

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Törvényszéken a Domaszék mellett 1998-ban történt taxisgyilkosság tárgyalása kedden.

Az ügyészség a bíróság előtt álló 40 éves férfit, akit az eset után több mint 16 évvel fogtak el, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.

A vádirat szerint a férfi 1998. szeptember 15-én fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy továbbmenjenek a férfi szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy Domaszék mellett, egy tanyán élnek. Már késő volt, így csak taxival folytathatták volna útjukat, erre azonban nem volt elég a pénzük. A férfi ezért elhatározta, hogy akár gyilkosság árán is megszerzi a taxis pénzét, miután Domaszékre viszi őket.

A férfi megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A lány elöl, a sofőr mellett, a vádlott hátul ült. Amikor a község mellett letértek egy földútra, a férfi kalapáccsal fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott nem hagyta abba a taxis bántalmazását, kihúzta a gépkocsi elé, és addig ütötte, amíg életjeleket mutatott. A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább huszonkét ütés érte.

A vádlott előbb átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt – mintegy négyezer forintot – és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban. A maradványokat több héttel később aratók találták meg.

A vádlott és barátnője a taxival egészen Bonyhádig hajtott, ahol kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre utaztak.

A Csongrád megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után tizenhat és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján a nyomozási bíró európai elfogatóparancsot bocsátott ki a férfi ellen. Tavaly április 23-án fogták el Németországban.

A lány – aki tizenhat éven át együtt élt Németországban a férfival – nem tudta, hogy barátja mit tervez, és nem is vett részt a bűncselekményben.

A vádlott a bíróság előtt megtagadta a vallomástételt, de korábban elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a hallássérültek világnapján az MTI-vel.

 • Hét kérdéskör szerepel majd a nemzeti konzultáción

  Hét kérdéskör szerepel majd a nemzeti konzultáción

  Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 • Magyarország támogatja Románia OECD-tagságát

  Magyarország támogatja Románia OECD-tagságát

  Magyarország támogatja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), miután Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ígéretet tett a marosvásárhelyi iskolahelyzet megoldására – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.