2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Megkezdődött az 1998-as taxisgyilkosság tárgyalása

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Törvényszéken a Domaszék mellett 1998-ban történt taxisgyilkosság tárgyalása kedden.

Az ügyészség a bíróság előtt álló 40 éves férfit, akit az eset után több mint 16 évvel fogtak el, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.


A vádirat szerint a férfi 1998. szeptember 15-én fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy továbbmenjenek a férfi szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy Domaszék mellett, egy tanyán élnek. Már késő volt, így csak taxival folytathatták volna útjukat, erre azonban nem volt elég a pénzük. A férfi ezért elhatározta, hogy akár gyilkosság árán is megszerzi a taxis pénzét, miután Domaszékre viszi őket.

A férfi megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A lány elöl, a sofőr mellett, a vádlott hátul ült. Amikor a község mellett letértek egy földútra, a férfi kalapáccsal fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott nem hagyta abba a taxis bántalmazását, kihúzta a gépkocsi elé, és addig ütötte, amíg életjeleket mutatott. A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább huszonkét ütés érte.


A vádlott előbb átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt – mintegy négyezer forintot – és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban. A maradványokat több héttel később aratók találták meg.

A vádlott és barátnője a taxival egészen Bonyhádig hajtott, ahol kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre utaztak.

A Csongrád megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után tizenhat és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján a nyomozási bíró európai elfogatóparancsot bocsátott ki a férfi ellen. Tavaly április 23-án fogták el Németországban.

A lány – aki tizenhat éven át együtt élt Németországban a férfival – nem tudta, hogy barátja mit tervez, és nem is vett részt a bűncselekményben.

A vádlott a bíróság előtt megtagadta a vallomástételt, de korábban elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Egy norvég férfi tett feljelentést, miután egy budapesti taxis meglépett a több száz éves hegedűjével. A zenész az egyenruhásoknak elmondta, hogy szó sincs arról, hogy otthagyta volna az értékes hangszert, ugyanis arra kérte a sofőrt, hogy várja meg, míg elintéz valamit.

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

 • Soros kottájából játszik az LMP

  Soros kottájából játszik az LMP

  A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.