2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb XIII.kerület

Megoldják a közvilágítást a kutyafuttatónál!

Több olvasó is levélben kereste meg lapunkat. Leírták, a Rákos-patak mellett, a Tahi és a Jász utca találkozásánál lévő kutyafuttató használata a közvilágítás hiánya miatt sötétedés után balesetveszélyes. A téli időszakban ez azt jelenti, hogy délután négy után már nem használható. A Lokál utánajárt a dolgoknak, és megkérdezte az önkormányzatot is arról, megpróbálják-e valahogy orvosolni a helyzetet.
– A Rákos-patak mellett, a Tahi és a Jász utca találkozásánál a közvilágítás valóban elégtelen – válaszolta lapunknak Gellért Lajos, az önkormányzat kommunikációs vezetője. – Egyetértünk a lakossági észrevétellel, mi magunk is nehezményezzük a helyzetet. Hasonló észrevételek miatt illetékességből a Főpolgármesteri Hivatalhoz fordultunk. Mint bizonyára közismert, a közvilágítás felelőse és működtetője a Fővárosi Önkormányzat. Sajnos a panasz nem nyert orvoslást, ezért az önkormányzatunk által ez évben tervezett rekonstrukció során a Rákos-patak partja, a Béke és a Göncöl utcák között megújul a közvilágítás. A munkálatok során korszerű lámpasort építünk ki.

kutyafuti

Sötétben itt semmit sem látni, de az önkormányzat ígéri, megoldja a problémát (Fotó:Fehér György)


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.