EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,75 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb XIII.kerület

Megoldják a közvilágítást a kutyafuttatónál!

Több olvasó is levélben kereste meg lapunkat. Leírták, a Rákos-patak mellett, a Tahi és a Jász utca találkozásánál lévő kutyafuttató használata a közvilágítás hiánya miatt sötétedés után balesetveszélyes. A téli időszakban ez azt jelenti, hogy délután négy után már nem használható. A Lokál utánajárt a dolgoknak, és megkérdezte az önkormányzatot is arról, megpróbálják-e valahogy orvosolni a helyzetet.
– A Rákos-patak mellett, a Tahi és a Jász utca találkozásánál a közvilágítás valóban elégtelen – válaszolta lapunknak Gellért Lajos, az önkormányzat kommunikációs vezetője. – Egyetértünk a lakossági észrevétellel, mi magunk is nehezményezzük a helyzetet. Hasonló észrevételek miatt illetékességből a Főpolgármesteri Hivatalhoz fordultunk. Mint bizonyára közismert, a közvilágítás felelőse és működtetője a Fővárosi Önkormányzat. Sajnos a panasz nem nyert orvoslást, ezért az önkormányzatunk által ez évben tervezett rekonstrukció során a Rákos-patak partja, a Béke és a Göncöl utcák között megújul a közvilágítás. A munkálatok során korszerű lámpasort építünk ki.

kutyafuti

Sötétben itt semmit sem látni, de az önkormányzat ígéri, megoldja a problémát (Fotó:Fehér György)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.