2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb I.kerület II.kerület

Megszűnik a buszsáv a Fő utcában!

fo_utca_parkolo_kerekparsav

Új parkolóhelyek és kerékpársáv készül

Más lesz március második felétől a Fő utca forgalmi rendje. A Bem tértől a Clark Ádám térig megszűnik a buszsáv, helyette parkolóhelyeket és kerékpárutat alakítanak ki a BKK megbízásából. A Clark Ádám tér alatti új villamosalagút is elkészült, ezért március 14-től a budai fonódó villamoshálózat rakparti ágán közlekedő 19-es és 41-es villamos vonala teljes hosszában, átszállás nélkül használható. A járatok Kelenföldről, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári úti végállomásig közlekednek. A vonal összekötésével kevesebb buszjáratra van szükség, ezért lehetővé vált a Fő utcai autóbuszsáv megszüntetése. A BKK tájékoztatása szerint a Bem tértől a Batthyány téren keresztül a Clark Ádám tér felé hozzák létre az új parkolóhelyeket.  A fejlesztéssel az I. és a II. kerületben megnő a parkolóhelyek száma, és a kerékpárosok számára is újabb lehetőségek adódnak a rakparti kerékpárút mellett a déli irányba való zavartalan közlekedéshez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.