EUR: 308,51 Ft
CHF: 288,51 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb I.kerület II.kerület

Megszűnik a buszsáv a Fő utcában!

fo_utca_parkolo_kerekparsav

Új parkolóhelyek és kerékpársáv készül

Más lesz március második felétől a Fő utca forgalmi rendje. A Bem tértől a Clark Ádám térig megszűnik a buszsáv, helyette parkolóhelyeket és kerékpárutat alakítanak ki a BKK megbízásából. A Clark Ádám tér alatti új villamosalagút is elkészült, ezért március 14-től a budai fonódó villamoshálózat rakparti ágán közlekedő 19-es és 41-es villamos vonala teljes hosszában, átszállás nélkül használható. A járatok Kelenföldről, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári úti végállomásig közlekednek. A vonal összekötésével kevesebb buszjáratra van szükség, ezért lehetővé vált a Fő utcai autóbuszsáv megszüntetése. A BKK tájékoztatása szerint a Bem tértől a Batthyány téren keresztül a Clark Ádám tér felé hozzák létre az új parkolóhelyeket.  A fejlesztéssel az I. és a II. kerületben megnő a parkolóhelyek száma, és a kerékpárosok számára is újabb lehetőségek adódnak a rakparti kerékpárút mellett a déli irányba való zavartalan közlekedéshez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

    Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

    Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.

  • Meghalt Alekszej Abrikoszov

    Meghalt Alekszej Abrikoszov

    Meghalt 88 éves korában Alekszej Abrikoszov orosz-amerikai elméleti fizikus, aki 2003-ban a brit Anthony J. Leggett-tel és a szintén orosz Vitalij Ginzburggal megosztva Nobel-díjat kapott a szupravezetők és a szuperfolyékonyság kutatásában elért eredményeiért.