EUR: 310,74 Ft
CHF: 259,42 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb I.kerület II.kerület

Megszűnik a buszsáv a Fő utcában!

fo_utca_parkolo_kerekparsav

Új parkolóhelyek és kerékpársáv készül

Más lesz március második felétől a Fő utca forgalmi rendje. A Bem tértől a Clark Ádám térig megszűnik a buszsáv, helyette parkolóhelyeket és kerékpárutat alakítanak ki a BKK megbízásából. A Clark Ádám tér alatti új villamosalagút is elkészült, ezért március 14-től a budai fonódó villamoshálózat rakparti ágán közlekedő 19-es és 41-es villamos vonala teljes hosszában, átszállás nélkül használható. A járatok Kelenföldről, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári úti végállomásig közlekednek. A vonal összekötésével kevesebb buszjáratra van szükség, ezért lehetővé vált a Fő utcai autóbuszsáv megszüntetése. A BKK tájékoztatása szerint a Bem tértől a Batthyány téren keresztül a Clark Ádám tér felé hozzák létre az új parkolóhelyeket.  A fejlesztéssel az I. és a II. kerületben megnő a parkolóhelyek száma, és a kerékpárosok számára is újabb lehetőségek adódnak a rakparti kerékpárút mellett a déli irányba való zavartalan közlekedéshez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.