EUR: 307,28 Ft
CHF: 282,25 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVI.kerület

Mobil röntgeneket kapott a Flór Ferenc Kórház

Budapest, 2016. február 23. Új hordozható röntgengép Kistarcsán, a felújított Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban 2016. február 23-án. A kistarcsai kórház négy, a legmodernebb technikával működő mobil röntgengéppel gyarapodott, emellett korszerűsítették az intézmény nővérszállását is. MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Négy, a legmodernebb technikával működő mobil röntgengéppel gyarapodott a kistarcsai Flór Ferenc Kórház, emellett korszerűsítették az intézmény nővérszállását is. Az ünnepélyes átadáson Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: az elmúlt öt évben több mint 322 milliárd forintot fordítottak a kórházakra, az intézmények 70 százalékában valósultak meg jelentős fejlesztések, részleges vagy teljes felújítás. Ezenfelül több mint 100 milliárd forint értékben szereztek be nagy értékű gépeket, műszereket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.