EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Morrissey is megkűzdene London polgármesteri címéért

Morrissey világhírű brit énekes “komolyan fontolgatja”, hogy elindul a 2016-os londoni polgármester-választáson.

Az indie rock műfajának neves angol előadóját az Animal Welfare Party nevű állatvédő párt kérte fel, hogy induljon színeiben a brit főváros polgármesteri címéért.

Az előadó a True To You nevű rajongói oldalra feltett közleményében erősítette meg a felkérés hírét, és elmondta, hogy “az állatokkal szembeni pokoli és idejétmúlt társadalmi igazságtalanságok” ellen szándékozik felemelni a hangját.

Az Animal Welfare Party ugyancsak megerősítette, hogy Morrissey-t szeretné polgármesterjelöltjének – írja a BBC News.

A Manchesterből származó énekes élt már Londonban, Los Angelesben, Rómában, és évek óta lelkes szószólója a vegetáriánus életmódnak és az állatvédelemnek.

Ahhoz, hogy polgármesterjelölt lehessen, Morrissey-nek londoni szavazóként kell regisztrálnia magát, vagy bizonyítania kell, hogy 12 hónapja él, dolgozik, vagy ingatlant birtokol a brit fővárosban.

Az énekesnek továbbá minden egyes londoni kerületből tíz-tíz regisztrált szavazópolgár aláírására, valamint tízezer font letétre lesz szüksége ahhoz, hogy indulhasson a címért.

A jelöltállítás március végéig tart. A polgármester-választás május 5-én lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.