2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Most megtudhatod, milyen az engedelmes kutya!

Nem mindennapi rendezvényt szervez a Rex Alapítvány és a Rex Tanoda április 3-án az Óceánárok utcában található Állatszigeten. Az Engedelmes Kutyák Napjának fő célja, hogy a gazdik rájöjjenek, mire is van szükségük kedvenceiknek.

A Rex Alapítvány eddig is számos programmal kedveskedett a gazdiknak, most pedig egy olyan napot szervez, amelyen mindenki igazán jól érezheti magát.


– Az Engedelmes Kutyák Napja lényegében egy kutyás sportágválasztó – mondta a Lokálnak Kállay Rita, a Rex Alapítvány ügyvezetője. – Ezt a programot első alkalommal rendezzük meg, a cél pedig az, hogy a felelős állattartás mellett a gazdik megtanulják, hogy a kutyatartás nemcsak abból áll, hogy sétálni megyünk a kedvencekkel, vagy ápoljuk, etetjük őket, hanem abból is, hogy színes programokkal töltsük meg mindennapjaikat. Az is fontos, hogy a gazdi megismerje önmagát, azt, hogy melyik sport áll hozzá és kutyájához − legyen az bringázás, futás vagy épp agilityzés − a legközelebb, hogy később együtt csinálhassák mindezt. Ehhez szeretnénk elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

agility

Agility-bemutató is lesz (Fotó: Rex Tanoda)

Programokból pedig nem lesz hiány: mint azt lapunk megtudta, a rendezvény 10 órakor kezdődik a kölyök és kistestű „cukiságok” bemutatójával, amit aztán különböző érdekességek követnek.


– A Rex Tanoda kutyakiképzői tartanak kölyöksulit, sportkutya-, őrző-védő-, agility-, haladó engedelmes csoport bemutatót és nyomkövetést. Jönnek „külsősök” is, akik frizbi- vagy éppen dog dancing-bemutatót „hoznak magukkal” – mondta Kállay Rita. – Ezenkívül mindenki kaphat orvosi tanácsot, de kutyakozmetikus és táplálkozási szakember is tart ismertető előadást. Jönnek segítőkutyások, a Vizsla Túrások is, no és természetesen lesznek velünk ismert emberek is. A napot Magyar Attila vezeti, de eljön hozzánk Elek Ferenc, Gallusz Niki, Erdőhegyi Brigitta, akik vagy saját kutyájukkal, vagy rexes kutyákkal próbálják majd ki magukat az aglilitypályán. Természetesen olyanokat is várunk a rendezvényre, akik még csak most gondolkoznak azon, hogy kutyát vegyenek magukhoz, sőt, nagyon sok kedves, gazdira váró kutyussal lehet megismerkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.