EUR: 322,33 Ft
CHF: 279,74 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Külföld

Most vegyen várost Las Vegas mellett, akciós!

Eladó egy apró, Las Vegastól 112 kilométerre fekvő dél-nevadai város nyolcmillió dollárért (2,2 milliárd forint).

Nancy Kidwell és férje, a néhai Slim, 1965-ben alapították meg Cal-Nev-Arit, amikor az még csak egy üresen álló telek volt az országút mellett. A város ma nagyjából 350 embernek ad otthont, az időközben kétszer is megözvegyült Nancy azonban már nem tudja fenntartani a települést.


Az asszony 2010-ben próbált meg először túladni a két négyzetkilométeren fekvő városon, ám akkor nem akadt vevő a 17 millió dollárért kínált területre. A 78 éves nő most nyolcmillió dollárra vitte le az árat, amelyben benne van Cal-Nev-Ari kaszinója, vendéglője, vegyesboltja, tízszobás szállodája, lakókocsiparkja és repülőgép-felszállóhelye is.

“Ideje, hogy valaki más kezdjen vele valamit” – mondta az idős asszony, hozzátéve, hogy ötvenegy év elég volt neki.

Ami nem eladó a városban, az maguk a lakók, néhány magántulajdonban lévő otthon, az apró közösségi központ és az önkéntes tűzoltóság.

Fred Marik ingatlanügynök szerint a birtok legnagyobb értéke a földterületben rejlik; nincsenek rendes utak, de vannak mély kutak, csatornarendszer és közművállalat.

Marik szerint már akadtak is érdeklődők a terület iránt. Vannak, akik nyugdíjas otthont, motorkerékpár-parkot, üdülővendégeket is befogadó farmot, céllövőpályát vagy – amennyiben legalizálják – marihuánaültetvényt hoznának létre rajta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Égimeszelő

  A nap képe: Égimeszelő

  Az indiai Jagdeep Singh soha nem gondolta, hogy magassága miatt egyszer ekkora hírnévre fog szert tenni. A helyi rendőrség járőre egészen pontosan 2 méter és 28 centiméter magas, ezzel az eredménnyel pedig elnyerte a világ legmagasabb rendőre címet.

 • Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Douglas Peter Kelly azért fordult a rendőrséghez, mert úgy érezte, dílere átverte. A férfi azt állította, hogy nem kristálymethet kapott a pénzéért, hanem speedet, amitől rosszul is lett.

 • Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Erős Európai Unió csakis erős, versenyképes tagállamokra épülhet – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Stockholmban a visegrádi országok és a nyolc észak-európai, illetve balti államból álló (NB8) országcsoport külügyminiszteri ülésének sajtótájékoztatóján.