EUR: 307,13 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb II.kerület

Mostantól csak biológiailag lebomló zsákba tehetjük a zöldhulladékot

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatása szerint március 21-től már csak az új, biológiailag lebomló zsákokat viszi el a II. kerületbe keddenként érkező zöldjárat. Az új, biológiailag lebomló, 100 literes zöldhulladékgyűjtő zsák bruttó 320 forintos áron vásárolható meg az FKF Zrt. Ecseri úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségén (1098 Ecseri út 8–12., nyitva hétfőtől csütörtökig 8–15.30-ig, pénteken 8–14-ig), továbbá a cég által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban, kizárólag készpénzes fizetéssel. Az újabb zsákok használatára azért van szükség, mert egy kormányrendelet szerint 2016. január 1-jétől a zöldhulladékot kizárólag biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban lehet gyűjteni. A zöldhulladékgyűjtésről a http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes oldalon olvashatók további részletek. A lakossági hulladékgyűjtő udvarok listáját a www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/hulladekudvar linken találhatjuk.

fotó: FKF

Március 21-től csak az ilyen zsák jó

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.