2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb II.kerület

Mostantól csak biológiailag lebomló zsákba tehetjük a zöldhulladékot

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatása szerint március 21-től már csak az új, biológiailag lebomló zsákokat viszi el a II. kerületbe keddenként érkező zöldjárat. Az új, biológiailag lebomló, 100 literes zöldhulladékgyűjtő zsák bruttó 320 forintos áron vásárolható meg az FKF Zrt. Ecseri úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségén (1098 Ecseri út 8–12., nyitva hétfőtől csütörtökig 8–15.30-ig, pénteken 8–14-ig), továbbá a cég által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban, kizárólag készpénzes fizetéssel. Az újabb zsákok használatára azért van szükség, mert egy kormányrendelet szerint 2016. január 1-jétől a zöldhulladékot kizárólag biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban lehet gyűjteni. A zöldhulladékgyűjtésről a http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes oldalon olvashatók további részletek. A lakossági hulladékgyűjtő udvarok listáját a www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/hulladekudvar linken találhatjuk.

fotó: FKF

Március 21-től csak az ilyen zsák jó

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.