EUR: 309,77 Ft
CHF: 267,28 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Mourinho a Valencia edzője lehet!

A Manchester Uniteddel többször hírbe hozott José Mourinho a Valencia labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet angol sajtóértesülések szerint.

A korábbi médiainformációk arról szóltak, hogy az 53 esztendős portugál szakember – akit decemberben menesztettek az angol élvonalban címvédő Chelsea-től – szóban már megegyezett a manchesteri klubbal arról, hogy nyáron átveszi a holland Louis van Gaal helyét. A The Sun beszámolója szerint azonban Mourinho a nyártól a spanyol Valenciát irányíthatja, amely a brit lap értesülései szerint 18,9 millió eurós (több mint 5,9 milliárd forintos) évi fizetéssel csábítja a portugál trénert.

A Valencia kedden menesztette posztjáról Gary Neville-t, a játékosként a Manchester Uniteddel gyakorlatilag minden lehetséges trófeát begyűjtő angol szakembert, aki kevesebb mint négy hónapot töltött az együttes kispadján. Helyét a szezon végéig Pako Ayestaran veszi át.

Mourinho két ízben dolgozott eddig Spanyolországban: 1996-tól Bobby Robson, illetve Van Gaal segítője volt a Barcelonánál, majd 2010-től három szezonon át volt a Real Madrid vezetőedzője, és bajnoki címet, Király Kupát és spanyol Szuperkupát nyert az együttessel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.