EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XIII.kerület

Mozgás Vérrel, verítékkel

Vér Tamás a kerület egyik legsikeresebb és legkedveltebb fitnesz-aerobic edzője. Évek óta dolgozik Angyalföldön, és legyen bármilyen sűrű is a napi programja, minden kezdőhöz vagy újrakezdőhöz van egy jó szava, mindenkinek ad egy jó tanácsot. Mert mint mondja: az egészségnél nincs fontosabb.

Vér Tamás fitness edző  (Fotó: Máté Krisztián)

Vér Tamás fitneszedző (Fotó: Máté Krisztián)

Vér Tamás tíz évvel ezelőtt került kapcsolatba a fitnesszel, de a versenyszerű sportolás már óvodáskorától az élete része.
– Földrajz-testnevelés szakon végeztem az ELTE-n – mondta a Lokálnak az Aréna Fitness Center vezető aerobicoktatója és személyi edzője. – Az évek során megtetszett a csoportos aerobicórák hangulata, és szerettem volna több embert is az egészséges életmód irányába terelni.


Sokan azt gondolják, csak a versenyszerű testépítőknek van szükségük rendszeres erősítő edzésekre, de Vér Tamás cáfolja ezt. Mint elmondta, a rendszeres mozgás rengeteg pozitív hatást gyakorol az egészségre. Fejlődik az izom, a keringési és a légzőrendszer, csökken a koleszterinszint, a vérnyomás, továbbá jótékony hatással van a csontok egészségi állapotára.
– Az ülőmunkát végzőknél hozzásegít a helyes testtartás kialakításához és a tartáshibák orvoslásához. Ezek mellett remek stresszoldó. Ezen pozitív tulajdonságok nagy része az összes többi mozgásformánál is megvan, így a lényeget megragadva azt tartom fontosnak, hogy meglegyen legalább a heti 3-4-szeri legalább egyórás intenzív testmozgás.

Vér Tamás három éve alkot egy csapatot Barta Péterrel és Lőrincz Ernővel. Azóta BoxTeam néven járják az országot népszerűsítve a box-aerobic mozgásformát. Ez egy non-kontakt mozgásforma, nem ellenféllel kell küzdeni, de az egymás után váltakozó ütés-rúgás kombinációk és erősítőblokkok garantálják az elfáradást. Budapesten legközelebb május 1-jén, a Fitbalance fitneszrendezvényen találkozhatnak a csapattal.

Tamás mindenkinek azt tanácsolja, egészsége érdekében minél előbb kezdjen el sportolni, és ezen nem kizárólag a fitneszt érti.


– Azt tanácsolnám, a mozogni vágyóknak, olyan mozgásformát válasszanak, amiben örömüket lelik, amit tudnak kitartóan, huzamosabb ideig végezni. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a mozgás mellett a megfelelő, minőségi és tudatos táplálkozás is nagyon fontos – hangsúlyozta Tamás. – A legelején a rendszeres mozgás beiktatása is élettani hatással van a szervezetre, és beindul az átalakulás, de elengedhetetlen emellett az étkezés megreformálása is. Sőt, azt kell, hogy mondjam, 70 százalékban az étkezés a döntő. Edzhet valaki akármilyen „elvetemült” módon, ha nem úgy étkezik, ahogy kellene, nem fogja elérni a célt.

Tamás éppen ezért mindenkinek azt javasolja, kerülje a cukros, lisztes ételeket, egyen legalább napi fél kiló zöldséget és gyümölcsöt. Natúr húsok közül a pulykamell, a csirkemell és a halak fogyasztását ajánlja barna rizzsel és salátával. A fűszerekkel, sóval, öntetekkel csínján kell bánni, és a tejfogyasztást is minimalizálni.

– Sportoljon bármit is az ember, fontos, hogy kitartó legyen, adjon időt magának, törekedjen a fokozatosságra és a tudatosságra az edzésintenzitás, edzésterhelés megválasztása kapcsán. Ebben az esetben a változás nem marad el!

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.