EUR: 308,27 Ft
CHF: 287,89 Ft
2017. március 22., szerda
Beáta, Izolda, Lea

Belföld III.kerület

Negyvenszer döntött a közgyűlés

Óbuda, közgyűlés (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Göncz Árpád-emléktáblát kap Óbuda – a többi között ebben a kérdésben is döntött Óbuda önkormányzati testülete legutóbbi ülésén. A hajdani köztársasági elnöknek emléket állító emlékmű Göncz Árpád egykori óbudai lakóhelyén, a Bécsi út 88−90. számú ház homlokzatán kap helyet, terv szerint május 23-án.

A képviselők 40 ügyben szavaztak, köztük a 2016-os környezetvédelmi cselekvési programról is. Ebben egyebek mellett szerepel a kerékpárút-hálózat bővítése, légszennyezettségmérő-állomás telepítése és a vizek szennyezésének megakadályozása.

A közgyűlés határozata értelmében a pedagógus kitüntetésekkel járó pénzjutalom összege is nőtt. A Tiszavölgyi István-díj mellé bruttó 900 ezer forint, a Pedagógiai Érdemekért díjért 500 ezer forint, az Elismerő Oklevélért pedig 200 ezer forint pénzjutalmat ítélnek oda a jövőben.

A III. kerületi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Cukorbetegek Budapesti Egyesületével. A szervezetnek Óbuda-Békásmegyeren két klubja van: az Óbudai Cukorbetegek Klubja a Szent Margit Kórházban kéthavonta tart foglalkozásokat, a békásmegyeri pedig a Békásmegyeri Közösségi Házban várja az érdeklődőket.

Az önkormányzat szeretné rendezni a Krúdy negyed környezetét is. Ennek része a takaratlan tűzfalak lefestése, amely fejlesztés az Árpád híd felüljárójának pilléreit is érinti majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pénzügykutató: 4 százalék felett bővül a GDP az idén

    Pénzügykutató: 4 százalék felett bővül a GDP az idén

    A bruttó hazai termék (GDP) bővülésének üteme 4 százalék fölé emelkedhet, mivel az alacsony bázison megugranak a beruházások, a fogyasztást pedig a továbbra is dinamikusan emelkedő reáljövedelmek mellett az erősödő áruhitelezés is táplálja a Pénzügykutató szerdán bemutatott legfrissebb előrejelzése szerint.

  • FM: Magyarországon fel kell készülni a klímaváltozásra

    FM: Magyarországon fel kell készülni a klímaváltozásra

    A magyarországi erdőkbe gazdaságosan termelhető és a klímaváltozáshoz alkalmazkodni képes fa fajokat kell telepíteni és egyúttal meg kell gátolni az invazív fajok elterjedését, ugyanis az éghajlat változás miatt egyre melegebbek a nyarak, egyenlőtlen a csapadék eloszlás és a jelenlegi növényfajok visszaszorulóban vannak – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.