2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld III.kerület

Negyvenszer döntött a közgyűlés

Óbuda, közgyűlés (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Göncz Árpád-emléktáblát kap Óbuda – a többi között ebben a kérdésben is döntött Óbuda önkormányzati testülete legutóbbi ülésén. A hajdani köztársasági elnöknek emléket állító emlékmű Göncz Árpád egykori óbudai lakóhelyén, a Bécsi út 88−90. számú ház homlokzatán kap helyet, terv szerint május 23-án.

A képviselők 40 ügyben szavaztak, köztük a 2016-os környezetvédelmi cselekvési programról is. Ebben egyebek mellett szerepel a kerékpárút-hálózat bővítése, légszennyezettségmérő-állomás telepítése és a vizek szennyezésének megakadályozása.


A közgyűlés határozata értelmében a pedagógus kitüntetésekkel járó pénzjutalom összege is nőtt. A Tiszavölgyi István-díj mellé bruttó 900 ezer forint, a Pedagógiai Érdemekért díjért 500 ezer forint, az Elismerő Oklevélért pedig 200 ezer forint pénzjutalmat ítélnek oda a jövőben.

A III. kerületi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Cukorbetegek Budapesti Egyesületével. A szervezetnek Óbuda-Békásmegyeren két klubja van: az Óbudai Cukorbetegek Klubja a Szent Margit Kórházban kéthavonta tart foglalkozásokat, a békásmegyeri pedig a Békásmegyeri Közösségi Házban várja az érdeklődőket.

Az önkormányzat szeretné rendezni a Krúdy negyed környezetét is. Ennek része a takaratlan tűzfalak lefestése, amely fejlesztés az Árpád híd felüljárójának pilléreit is érinti majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.

 • Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Döbbenetes választási vesztegetési ügyek sorozatára derült fény a Jobbik háza táján. Azt biztosan tudjuk, hogy két jelöltet és egy egész pártot is komoly pénzekkel próbáltak rávenni a visszalépésre, és ki tudja hány ilyen ügyre nem derült fény.