2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld III.kerület

Negyvenszer döntött a közgyűlés

Óbuda, közgyűlés (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Göncz Árpád-emléktáblát kap Óbuda – a többi között ebben a kérdésben is döntött Óbuda önkormányzati testülete legutóbbi ülésén. A hajdani köztársasági elnöknek emléket állító emlékmű Göncz Árpád egykori óbudai lakóhelyén, a Bécsi út 88−90. számú ház homlokzatán kap helyet, terv szerint május 23-án.

A képviselők 40 ügyben szavaztak, köztük a 2016-os környezetvédelmi cselekvési programról is. Ebben egyebek mellett szerepel a kerékpárút-hálózat bővítése, légszennyezettségmérő-állomás telepítése és a vizek szennyezésének megakadályozása.


A közgyűlés határozata értelmében a pedagógus kitüntetésekkel járó pénzjutalom összege is nőtt. A Tiszavölgyi István-díj mellé bruttó 900 ezer forint, a Pedagógiai Érdemekért díjért 500 ezer forint, az Elismerő Oklevélért pedig 200 ezer forint pénzjutalmat ítélnek oda a jövőben.

A III. kerületi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Cukorbetegek Budapesti Egyesületével. A szervezetnek Óbuda-Békásmegyeren két klubja van: az Óbudai Cukorbetegek Klubja a Szent Margit Kórházban kéthavonta tart foglalkozásokat, a békásmegyeri pedig a Békásmegyeri Közösségi Házban várja az érdeklődőket.

Az önkormányzat szeretné rendezni a Krúdy negyed környezetét is. Ennek része a takaratlan tűzfalak lefestése, amely fejlesztés az Árpád híd felüljárójának pilléreit is érinti majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen limonádét otthon!

  Készítsen limonádét otthon!

  Napjainkban reneszánszát éli a limonádé. A nagy melegben kifejezetten kellemes hűsítő lehet egy finoman elkészített ital, ami ráadásként még kifejezetten egészségesek is, ha jó sok gyümölccsel készülnek.

 • Orbánék beintettek Junckernek

  Orbánék beintettek Junckernek

  Magyarország érdeke, hogy sikeres osztrák elnökség legyen a következő időszakban. Bízunk benne, hogy az osztrák elnökség után erősebb és biztonságosabb közösség lesz Európa, mint most – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek-Ausztria csúcstalálkozó után a Várkert Bazárban.

 • Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Hétvégén rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság budapesti versenyét, így hétfőig több fővárosi fő közlekedési útvonalat – budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér környékét– időszakosan lezárják a forgalom elől – derül ki a BKK honlapjáról.