EUR: 307,63 Ft
CHF: 287,00 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Belföld

Néhány pedagógusnak azért jól megy

Botka László, Szeged, polgármester (Fotó: MTI)

Dupla Botka, dupla lakás (Fotó: MTI)

Pedagógus szülei ajándékoztak Botka Lászlónak két budapesti lakást – ezt állítja Szeged szocialista polgármestere. A politikus azok után szólalt meg, hogy vagyonnyilatkozatából kiderült: két nagy értékű fővárosi ingatlan is a nevére került az elmúlt évben. Az egyik lakás közel 100 négyzetméter alapterületű és az V. kerületben található, ennek felerészben tulajdonosa Botka. A másik egy 48 négyzetméteres ingatlan a XIII. kerületben, amelyet már egyedül birtokol a csongrádi megyeszékhely első embere. Szakértői becslések szerint a két ingatlan együttes értéke 150 millió forint környékén mozog.

Az eset kapcsán a szegedi Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Botka ellen, szerintük ugyanis gyanús dolgok kerültek elő a polgármester vagyonnyilatkozatából. 

– Semmilyen reális forrás nem látszik a két budapesti lakás mögött – hangsúlyozták. Botka erre reagált úgy, hogy a szülei lepték meg a két ingatlannal.

Botka László mindkét szülője pedagógus végzettségű. Édesanyja 2002-től 2010-ig az MSZP országgyűlési képviselője volt, ezzel egyidejűleg 2002 és 2006 között Szolnok polgármestereként is működött.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lepacsizták

    Lepacsizták

    Hja kérem, ha két nagy cég összefog, akkor az a mi, a szolgáltatásaikat igénybe vevő fogyasztók pénztárcájára megy.

  • Idén hét új Opel-modell jön

    Idén hét új Opel-modell jön

    Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument – mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója Budapesten újságíróknak, az előző évet értékelve.