EUR: 310,24 Ft
CHF: 259,11 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb X.kerület

Nem tudni, lesz-e kisállattemető

Az önkormányzat nem akadályozza Klapka György nagyszabású terveit, igaz, engedélyt sem adhat rá. Az aranyember által Kőbányára tervezett kutyakrematórium és kisállattemető ugyanis nem a helyi vezetés hatáskörébe tartozik.

Az ismert vállalkozó az év elején jelentette be, hogy Kőbányán lévő és parlagon heverő telkén kutyakrematóriumot és -temetőt épített. Az egyik napilapnak azt nyilatkozta januárban, hogy a Keresztúri úti földre már megvannak a tervek.


– A tervrajzok készen vannak, a kazánokat beszereztem, sőt, a dögszállításra engedélyezett hat autó is megvan. Urnákban kapja majd meg kedvence hamvait a gyászoló gazdi, aki hazaviheti, de ha akarja, a sírkertünkben el is temettetheti egy rendes szertartással az elhunyt állatokat. Kutyákon kívül cicákat, papagájokat vagy tengerimalacot is vállalunk. Sőt, ha igény van rá, emléktáblás falat is építünk az urnahelyek mellé – fogalmazott Klapka a Blikknek.

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Egy hete azonban azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat nem engedi elindítani vállalkozását. − Az önkormányzat nem akarja engedni, hogy a saját telkemen állítsam fel a krematóriumot, mert szerintük azon a helyszínen nem lehet temetkezési vállalkozást alapítani − mondta a Ripostnak az üzletember.


A Lokált azonban úgy tájékoztatta a kőbányai önkormányzat, hogy nem hozzájuk tartozik az ügy.

– A nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermékekre vonatkozó állat-egészségügyi szabályok megállapításáról szóló 45/2012. (V. 8.) VM rendelet 9. §-a, valamint 20. §-a értelmében a kedvtelésből tartott állatok kegyeleti temetőjének működését, valamint amennyiben az üzemben kizárólag állati eredetű mellékterméket kívánnak égetni vagy tüzelni, az ilyen égető, együttégető vagy tüzelő üzemet  a megyei kormányhivatal engedélyezi. Erre tekintettel a hatóságomnak nem tartozik a feladatkörébe az említett ügy –reagált megkeresésünkre Szabó Krisztián jegyző, hozzátéve, ennek ellenére tudomásuk van Klapka György szándékáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.