EUR: 312,83 Ft
CHF: 271,87 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb XXIII.kerület

Nemzetközi cselgáncsedzőtábor nyílt a közelben

Idén januárban nyitotta meg kapuit a Nemzetközi Dzsúdószövetség nemzetközi edzőtábora Dunavarsányban, ahol nyolcszáz négyzetméternyi küzdőfelületen tréningezhetnek a világ minden részéről érkező versenyzők. A honi szövetség tájékoztatása szerint a tábor nagy előrelépést hozhat a magyar cselgáncsnak, a dunavarsányi edzőtáborban tarthatja a válogatott keret a tréningjeit, ahol megfelelő edzőpartnerek várják őket. A hazánkban tartózkodó külföldi dzsúdósok részt vehetnek az országos versenyeken is, emelve ezzel azok színvonalát.

dunavarsány judo

– Ez a központ a nemzetközi és a magyar dzsúdó számára egyaránt komoly hozzáadott értékkel bír, reményeim szerint a magyar válogatottak felkészülésében is nagy segítséget nyújt – mondta Marius Vizer, a Nemzetközi Dzsúdószövetség elnöke.


– Számomra nagyon jó érzés látni, hogy fejlődik a dunavarsányi tábor, ahol egykoron versenyzőként én is sok izzadságcseppet hagytam ott. Óriási dolog, hogy egy ilyen edzőpartner-igényes sportágban ilyen nemzetközi edzőközpont létesül Magyarországon – mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Gőzerővel előre

A sikeres londoni olimpia után sem lassít a magyar dzsúdó, a sportág legjobbjai egyre-másra szállítják az érmeket a nagy nemzetközi tornákról, s jó esély nyílik arra, hogy még a 2012-esnél is nagyobb létszámmal képviselje hazánkat a riói ötkarikás játékokon. Budapesten 2014 óta minden évben kiemelt olimpiai kvalifikációs tornát rendeznek, 2017-ben pedig Magyarország lesz a világbajnokság házigazdája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.