EUR: 308,94 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb XXIII.kerület

Nemzetközi cselgáncsedzőtábor nyílt a közelben

Idén januárban nyitotta meg kapuit a Nemzetközi Dzsúdószövetség nemzetközi edzőtábora Dunavarsányban, ahol nyolcszáz négyzetméternyi küzdőfelületen tréningezhetnek a világ minden részéről érkező versenyzők. A honi szövetség tájékoztatása szerint a tábor nagy előrelépést hozhat a magyar cselgáncsnak, a dunavarsányi edzőtáborban tarthatja a válogatott keret a tréningjeit, ahol megfelelő edzőpartnerek várják őket. A hazánkban tartózkodó külföldi dzsúdósok részt vehetnek az országos versenyeken is, emelve ezzel azok színvonalát.

dunavarsány judo

– Ez a központ a nemzetközi és a magyar dzsúdó számára egyaránt komoly hozzáadott értékkel bír, reményeim szerint a magyar válogatottak felkészülésében is nagy segítséget nyújt – mondta Marius Vizer, a Nemzetközi Dzsúdószövetség elnöke.

– Számomra nagyon jó érzés látni, hogy fejlődik a dunavarsányi tábor, ahol egykoron versenyzőként én is sok izzadságcseppet hagytam ott. Óriási dolog, hogy egy ilyen edzőpartner-igényes sportágban ilyen nemzetközi edzőközpont létesül Magyarországon – mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Gőzerővel előre

A sikeres londoni olimpia után sem lassít a magyar dzsúdó, a sportág legjobbjai egyre-másra szállítják az érmeket a nagy nemzetközi tornákról, s jó esély nyílik arra, hogy még a 2012-esnél is nagyobb létszámmal képviselje hazánkat a riói ötkarikás játékokon. Budapesten 2014 óta minden évben kiemelt olimpiai kvalifikációs tornát rendeznek, 2017-ben pedig Magyarország lesz a világbajnokság házigazdája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.