2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Nézzen be Ceausescu palotájába! – galéria

Több ügynökség is megpróbálta értékesíteni azt a palotát, amelyben a Ceausescu házaspár lakott 1989-eskivégzéséig. A diktátor és felesége elképesztő luxusban élt, ezt a televíziós kameráknak köszönhetően már a fordulat évében megérthették Romániában – a Primaverii palota mégsem keltette fel az ingatlanbefektetők érdeklődést. Ez mentette meg a széles nyilvánosság számára.

Bukarest, 2016. március 21. A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

Bukarest, 2016. március 21.
A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

A nyolcvan helyiségből álló, 15 ezer négyzetméternyi, parkosított telken álló, moziteremmel és uszodával felszerelt épület most múzeumként várja a korszak iránt érdeklődő látogatókat Bukarestben. A román kormánynak alig 25 év késéssel jutott eszébe a kézenfekvő ötlet, és eredetileg csak egy hétvégére nyitották meg a palotát, de a siker akkora volt, hogy tervezik a tartós turisztikai hasznosítást.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.