EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XI.kerület

Nicsak, mit állít a FiCsak!

Sikeres nők és a család volt a témája a Fiatal Családosok Egyesülete (FiCsak) és a Spin-Off Klub közös rendezvényének a B32 Galériában. A meghívottak Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, ötgyermekes családanya vezetésével az anyaság és karrier összeegyeztetéséről beszélgettek.

CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

Király Nóra alpolgármesternek is sikerült összehangolni az ötgyermekes családdal járó feladatokat a munkájával

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a FiCsak rendezvényén úgy fogalmazott, jó nőpolitika nem létezhet jó családpolitika nélkül, ezért olyan keretrendszeren dolgoznak, amely a lehető legnagyobb mozgásteret, választási szabadságot adja.

CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

A három gyermeket nevelő Novák Katalin (balra áll) is megosztotta a női karrierrel kapcsolatos gondolatait

Az ötgyermekes Király Nóra alpolgármester szerint sok nőnek már főiskolásként fontos kérdés a munka és a gyermekvállalás összeegyeztetése. Fejérdy Zsófia, a baba-mama-marketinggel foglalkozó Promobox Kft. ügyvezetője arra biztatta társait, merjenek nők maradni, mert szerinte a kitűzött célokat nőiesen és gyengéden is el lehet érni. Az egyetemista évei végén járó Sánta Nóra a női karriermenedzsmenttel foglalkozó Effemine Egyesületet mutatta be. Tagjai hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok, akik minden héten soft skill-tréningeken és gyűléseken fejlesztik magukat, terveik szerint harmincéves korukig családot alapítanak, ráadásul karrierjük kiteljesedése mellett azt tervezik majd első helyre. Pekár Dóra a második legrégebben alapított közösségi irodaház, a Kaptár életre hívója. Olyan vállalkozásoknak kínál szolgáltatásokat, amelyek nem tudnak vagy nem akarnak saját irodát fenntartani, ugyanakkor mégis közösségben dolgoznának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.