2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XI.kerület

Nicsak, mit állít a FiCsak!

Sikeres nők és a család volt a témája a Fiatal Családosok Egyesülete (FiCsak) és a Spin-Off Klub közös rendezvényének a B32 Galériában. A meghívottak Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, ötgyermekes családanya vezetésével az anyaság és karrier összeegyeztetéséről beszélgettek.

CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

Király Nóra alpolgármesternek is sikerült összehangolni az ötgyermekes családdal járó feladatokat a munkájával

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a FiCsak rendezvényén úgy fogalmazott, jó nőpolitika nem létezhet jó családpolitika nélkül, ezért olyan keretrendszeren dolgoznak, amely a lehető legnagyobb mozgásteret, választási szabadságot adja.


CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

A három gyermeket nevelő Novák Katalin (balra áll) is megosztotta a női karrierrel kapcsolatos gondolatait

Az ötgyermekes Király Nóra alpolgármester szerint sok nőnek már főiskolásként fontos kérdés a munka és a gyermekvállalás összeegyeztetése. Fejérdy Zsófia, a baba-mama-marketinggel foglalkozó Promobox Kft. ügyvezetője arra biztatta társait, merjenek nők maradni, mert szerinte a kitűzött célokat nőiesen és gyengéden is el lehet érni. Az egyetemista évei végén járó Sánta Nóra a női karriermenedzsmenttel foglalkozó Effemine Egyesületet mutatta be. Tagjai hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok, akik minden héten soft skill-tréningeken és gyűléseken fejlesztik magukat, terveik szerint harmincéves korukig családot alapítanak, ráadásul karrierjük kiteljesedése mellett azt tervezik majd első helyre. Pekár Dóra a második legrégebben alapított közösségi irodaház, a Kaptár életre hívója. Olyan vállalkozásoknak kínál szolgáltatásokat, amelyek nem tudnak vagy nem akarnak saját irodát fenntartani, ugyanakkor mégis közösségben dolgoznának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.