EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 26., vasárnap
Emánuel

Egyéb

Nóri-féle mascarponés répatorta

répatorta flickrHozzávalók:

6 db répa

4 dl cukor (lehetőleg barna, egészségesebb és édesebb is, mint a fehér)

4 dl liszt (lehetőleg ebből fele barna, fele pedig rizsliszt, finomabb, jobb állagú tőle a tészta)

4 db tojás

1 teáskanál fahéj

fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 1 doboz mascarpone (250 grammos elég, ha kerek tortaformában sütjük)
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Reszeljük le a répát, verjük habosra a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, majd a répát. Utána jöhet a sütőpor és a fahéj. Nagyjából 40 percig süssük 180 fokon. Eközben keverjük össze a mascarponét ízlés szerint porcukorral. A krémet keverjük össze, arányokat nem tudok, amíg elég édes nem lesz, addig adjunk hozzá porcukrot. Ha a tészta kihűlt, mehet a tetejére a krém, amit még magokkal, marcipánnal vagy más díszítéssel feldobhatunk.

Kapcsolódó Cikkek