EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XV.kerület

Nyárra elkészül az Annie, de néhány kellék és díszlet még jól jönne

Belestünk a Művész Ifjak Képességfejlesztő Gyerek Klub kulisszái mögé. A Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigeten javában zajlanak az Annie című musical próbái, amelyet Hermál Henriett vezetésével állítanak színpadra.

Csaknem teljes a létszám, a csapat – Nagy Dorina, Váradi Kriszti, Láng Laura, Mile Niki, Bálint Niki, Titi Zsófi, Todoruc Bogi, Bali Evelin, Fenyvesi Emma, Popovics Olívia, Tóta Ramóna, Imrik Ádám, Majorosi Attila és Edőcs Ármin – fegyelmezetten, bár a fényképezőgéptől kicsit megszeppenve kezdi a táncot. Makai Barbi igazoltan hiányzik, influenzás lett.


– Bárki át tudná venni a másik szerepét! Igen, ez így van! Mindenki tud minden szöveget! – vágtak a lányok csicseregve  egymás szavába, amikor arról kérdeztem őket, hogy mi lesz, ha valaki előadás előtt lebetegszik. A bogárszemű Zsófi túlkiabálta a többit.

– Ugye, bele tetszik írni a cikkbe, hogy én vagyok a legokosabb?


Musical próba gyerekekkel Kikötő Közösségi központ, Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor)

A fiúk kutyás jelenete
(Fotó: Sáfár Tibor)

A többiek nevetve nyugtázták a cserfes kislány önbizalmát. A srácok visszafogottabbak voltak, és bevallották, itt bizony nőuralom van, hiszen csak hárman alkotják a fiúcsapatot. Amikor a kutyás jelenet következett, a triumvirátus belevágott. Közben a lányok sutyorogva meséltek:

– Itt Annie megment a fiúktól egy kutyát, akit meg akarnak kínozni – magyarázták.

A történet szerint Annie árva, és élvezi. Nem mintha viccesek lennének az árvaházi mindennapok, hiszen a gonosz főnéni mindent elkövet, hogy megkeserítse neveltjei életét. De a kislányok hada szerencsére mindig gyorsabb és ravaszabb nála. Közben Mr. Stacks, a milliomos elindul a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie kalandjai az új környezetében is folytatódnak.

Az Annie jeleneteit és táncait Hermál Henriett tanítja be. A ruhák már megvannak, de a nyári bemutatóig szívesen fogadnak minden kellék- és díszletfelajánlást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.