EUR: 307,40 Ft
CHF: 281,73 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

Nyárra elkészül az Annie, de néhány kellék és díszlet még jól jönne

Belestünk a Művész Ifjak Képességfejlesztő Gyerek Klub kulisszái mögé. A Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigeten javában zajlanak az Annie című musical próbái, amelyet Hermál Henriett vezetésével állítanak színpadra.

Csaknem teljes a létszám, a csapat – Nagy Dorina, Váradi Kriszti, Láng Laura, Mile Niki, Bálint Niki, Titi Zsófi, Todoruc Bogi, Bali Evelin, Fenyvesi Emma, Popovics Olívia, Tóta Ramóna, Imrik Ádám, Majorosi Attila és Edőcs Ármin – fegyelmezetten, bár a fényképezőgéptől kicsit megszeppenve kezdi a táncot. Makai Barbi igazoltan hiányzik, influenzás lett.

– Bárki át tudná venni a másik szerepét! Igen, ez így van! Mindenki tud minden szöveget! – vágtak a lányok csicseregve  egymás szavába, amikor arról kérdeztem őket, hogy mi lesz, ha valaki előadás előtt lebetegszik. A bogárszemű Zsófi túlkiabálta a többit.

– Ugye, bele tetszik írni a cikkbe, hogy én vagyok a legokosabb?

Musical próba gyerekekkel Kikötő Közösségi központ, Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor)

A fiúk kutyás jelenete
(Fotó: Sáfár Tibor)

A többiek nevetve nyugtázták a cserfes kislány önbizalmát. A srácok visszafogottabbak voltak, és bevallották, itt bizony nőuralom van, hiszen csak hárman alkotják a fiúcsapatot. Amikor a kutyás jelenet következett, a triumvirátus belevágott. Közben a lányok sutyorogva meséltek:

– Itt Annie megment a fiúktól egy kutyát, akit meg akarnak kínozni – magyarázták.

A történet szerint Annie árva, és élvezi. Nem mintha viccesek lennének az árvaházi mindennapok, hiszen a gonosz főnéni mindent elkövet, hogy megkeserítse neveltjei életét. De a kislányok hada szerencsére mindig gyorsabb és ravaszabb nála. Közben Mr. Stacks, a milliomos elindul a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie kalandjai az új környezetében is folytatódnak.

Az Annie jeleneteit és táncait Hermál Henriett tanítja be. A ruhák már megvannak, de a nyári bemutatóig szívesen fogadnak minden kellék- és díszletfelajánlást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.