EUR: 307,13 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Sport

Nyolc válogatott érkezik a röplabda gálára

A korábbi Volán-kupák hagyományát továbbvíve hívták életre három évvel ezelőtt az Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát Székesfehérváron. 2016-ban már nyolc  válogatott lép pályára a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában.

2015_alba_regia

A tavalyi tornához hasonlóan most is jó meccsek várhatóak a tornán

Csizmadi András szervezőnek komoly érdemei vannak abban, hogy 2014-ben megvalósulhatott az, amiről sokáig csak álmodozhattak a királyok városának röplabdázás iránti rajongói. Napjainkra ismét hagyománya van Székesfehérváron a férfi válogatott tornának, amelyre az eddigi négy helyett nyolc nemzeti együttes érkezik idén.

Az eseményt 2016. május 13-15. között tartják a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában. Az ünnepi megnyitó egy nappal korábban, este nyolc órától lesz a Városháza téren, amelyen a helyi katonazenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Ami pedig a mezőny összetételét illeti, a házigazdán kívül Svédország, Bulgária és Ausztria legjobbjai lépnek majd pályára. Ezzel párhuzamosan lesz egy senior torna is, amelyen hazánk két együttessel (senior és ifjúsági válogatott), továbbá Románia és egy még egyeztetés alatt álló nemzeti csapat vesz részt. Utóbbi lebonyolítása eltérő helyszíneken lesz Székesfehérváron belül.

A III. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála díszvendége lesz ifjabb Grózer György, aki a tervek szerint nyílt edzést is tart majd az egyik napon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mourinho: Még mindig én vagyok a legjobb!

  Mourinho: Még mindig én vagyok a legjobb!

  Újra ragyog José Mourinho csillaga. A Manchester United 2-0-ra verte az Ajaxot az Európa Liga döntőjében, s ezzel nem csupán a csapat gyűjteményéből hiányzó trófeát szerezte meg, de a BL-indulás jogát is.

 • Aranymeccs a Bozsik Stadionban

  Aranymeccs a Bozsik Stadionban

  Szombaton igazi csúcsrangadóval zárul az NB I 2016–17-es szezonja, hiszen a listavezető Honvéd fogadja hazai pályán a második Videoton csapatát.

 • BL-döntővel avatják a Duna Arénát

  BL-döntővel avatják a Duna Arénát

  A hétvégén felavatják a Duna Arénát, „leánykori nevén” Dagály uszodát. A hivatalos megnyitón már túl vagyunk, de ezúttal élesben vizsgázik a létesítmény: Európa legjobb hat vízilabda-klubcsapata mérkőzik egymással.