EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Tatabánya

Önkénteseket vár a kórház

Újra önkénteseket várnak a kórházba. Ötödik éve működik az az önkéntes program, amelynek segítségével a betegek és az itt dolgozók élete is könnyebbé válhat a Szent Borbála Kórházban. A térségben szerencsére sokan gondolják úgy, hogy fontos az önzetlen segítség, így a kórházban jelenleg is 25 önkéntes dolgozik. Hozzájuk csatlakozhatnak azok, akik március 31-éig jelentkeznek a kórház öt osztályán folyó programba.

11b

− Jelenleg huszonöt önkéntesünk van, közülük tizenegyen vesznek részt aktívan a munkában, mert nem mindenki tud egyfolytában szolgálatot teljesíteni – mondta el lapunk kérdésére Kálmánné Marosán Borbála, a kórház önkéntes koordinátora. − Nagyon szeretnénk, ha még többen lehetnének, mivel az osztályokon és a betegek részéről is megmutatkozik az igény. Egy pohár vízzel való megkínálás, az étel beteg elé készítése is óriási segítség tud lenni, amikor valaki ágyhoz van kötve. A felkészítő tréning folyamán megadjuk a kompetenciaköröket, ami lehet lelki segítségnyújtás, fizikai segítségnyújtás, tulajdonképpen aki szívvel lélekkel csinálja, az elvégezhet egy segédápolói munkát, de persze nem ez az elvárás. Az apró segítségeknek is nagyon tudunk örülni – fejtette ki a koordinátor. A programot öt éve gondozó dr. Molnár Mihályné szerint a program egy jól kialakított rendszer alapján jól működik. – A 18. életévüket betöltött segítőket tréninggel készítjük fel az önkéntes munkára. A jelentkezési határidő március 31., utána egy háromalkalmas tréningen kell részt venni, ahol mindenki megtalálja azt a tevékenységi formát, ami számára ideális. A továbbiakban az ápolási, a gyermek-, a kardiológiai, a sebészeti és a nephrológiai osztályon várjuk az önkénteseket.


Jelentkezni a 34/515-488-as szám 106-os mellékén lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.