EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Tatabánya

Önkénteseket vár a kórház

Újra önkénteseket várnak a kórházba. Ötödik éve működik az az önkéntes program, amelynek segítségével a betegek és az itt dolgozók élete is könnyebbé válhat a Szent Borbála Kórházban. A térségben szerencsére sokan gondolják úgy, hogy fontos az önzetlen segítség, így a kórházban jelenleg is 25 önkéntes dolgozik. Hozzájuk csatlakozhatnak azok, akik március 31-éig jelentkeznek a kórház öt osztályán folyó programba.

11b

− Jelenleg huszonöt önkéntesünk van, közülük tizenegyen vesznek részt aktívan a munkában, mert nem mindenki tud egyfolytában szolgálatot teljesíteni – mondta el lapunk kérdésére Kálmánné Marosán Borbála, a kórház önkéntes koordinátora. − Nagyon szeretnénk, ha még többen lehetnének, mivel az osztályokon és a betegek részéről is megmutatkozik az igény. Egy pohár vízzel való megkínálás, az étel beteg elé készítése is óriási segítség tud lenni, amikor valaki ágyhoz van kötve. A felkészítő tréning folyamán megadjuk a kompetenciaköröket, ami lehet lelki segítségnyújtás, fizikai segítségnyújtás, tulajdonképpen aki szívvel lélekkel csinálja, az elvégezhet egy segédápolói munkát, de persze nem ez az elvárás. Az apró segítségeknek is nagyon tudunk örülni – fejtette ki a koordinátor. A programot öt éve gondozó dr. Molnár Mihályné szerint a program egy jól kialakított rendszer alapján jól működik. – A 18. életévüket betöltött segítőket tréninggel készítjük fel az önkéntes munkára. A jelentkezési határidő március 31., utána egy háromalkalmas tréningen kell részt venni, ahol mindenki megtalálja azt a tevékenységi formát, ami számára ideális. A továbbiakban az ápolási, a gyermek-, a kardiológiai, a sebészeti és a nephrológiai osztályon várjuk az önkénteseket.


Jelentkezni a 34/515-488-as szám 106-os mellékén lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.