EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,56 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Oroszország támadni fogja a tűzszünet megsértőit

Damaszkusz, 2015. december 30.
Szíriai férfiak használható tárgyak után kutatnak a törmelék közt a Damaszkusz közelében fekvő Duma felkelők uralta negyedében 2015. december 30-án, miután az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció újabb légicsapást mért a városra. (MTI/EPA/Mohammed Badra)

Oroszország keddtől egyoldalúan katonai erőt fog alkalmazni azok ellen, akik megsértik a szíriai tűzszünetet, amennyiben az amerikaiak nem reagálnak a Moszkva által továbbított tűzszünet-ellenőrzési javaslatra – jelentette be hétfőn Moszkvában Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar hadműveleti csoportfőnökségének parancsnoka.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Washington még mindig nem reagált a Moszkva által március 5-én elküldött tervezetre, amelyben az orosz fél azt is javasolta, hogy záros határidőn belül tartsák meg a dokumentum összehangolásának szentelt szakértői egyeztetéseket.

“Amennyiben az Egyesült Államok nem reagál a javaslatokra, Oroszország március 22-től egyoldalúan megkezdi a megállapodás végrehajtását” – mondta Rudszkoj, utalva az Moszkva és Washington által közösen kidolgozott február 22-i tűzszüneti megállapodásban foglaltakra. Az altárbornagy szerint Oroszország csak hitelt érdemlő bizonyítékok beszerzése után fog alkalmazni katonai erőt azok ellen, akik megsértik a tűzszünetet Szíriában.

Kapcsolódó Cikkek