EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Tatabánya

Összefogással minden sikerülhet

Dacolva a nehézségekkel, példaértékű összefogással újult meg a Dózsakerti Óvoda. Az önkormányzat, az intézményben dolgozók és a szülők közös erőfeszítéseinek gyümölcse egy szebb és biztonságosabb épület, amelynek nap mint nap örülhetnek az óvodájukat magukénak érző kicsik.

12a1

Pedig a feladat szinte lehetetlen volt: két hónap alatt kellett felhasználni az elnyert pályázati összeget, azaz kicserélni a nyílászárókat, szigetelni az épületet, kiépíteni egy új hőközpontot és egy szabályozható fűtési rendszert. Mindezt fűtési szezonban, a gyermekek ideiglenes elhelyezését megoldva. Mint azt Schmidt Csaba az óvodai ünnepségen ki is emelte: az intézmény felújítása jól bizonyítja, hogy sosem szabad feladni, helyette azt kell szem előtt tartani, mit tehetünk még a célok elérése érdekében.


Korszerűbb iskolába térhettek vissza

Januárban költözhettek vissza a kertvárosi Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai és pedagógusai is intézményük 128 millió forintos átfogó energetikai korszerűsítésen átesett épületébe. A munkálatokkal a létesítmény fenntartása költségkímélőbb, „zöldebb” lett. A beruházás során megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, a falak és a tető hőszigetelése is, valamint megújult a teljes fűtési rendszer: a tantermeket immáron új kazán és radiátorok fűtik fel. Kalmár Mária, a három intézményt magába foglaló Kertvárosi Általános Iskola megbízott igazgatója elmondta, a tanárok és a diákok az őszi és téli szünet között a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában vendégeskedtek, ahol nagyon szívesen fogadták őket, a gyerekek új barátságokat kötöttek, a két iskolában tanító, de egy tantestületbe tartozó pedagógusoknak pedig igazi csapatépítés volt ez a hat hét.
A Kölcsey iskola, a Dózsakerti Óvoda és az Óvárosi Bölcsőde összesen 288 millió forint értékű energetikai korszerűsítésével az épületek modernebbek, költséghatékonyabbak és környezetkímélőbbek is lettek.

− Minden ellenünk szólt, és egyedül nem is sikerült volna elérnünk a kitűzött, lehetetlennek tűnő célt. De sikerült, és az, hogy a gyermekek megújult óvodájuknak örülhetnek, szüleik, pedagógusaik és az önkormányzat összefogásának köszönhető – fogalmazott a polgármester, aki az eseményen Juhász Katalinnal, az intézmény vezetőjével közösen adott át köszönő oklevelet a feladatban részt vállaló szülőknek.

12a2

Juhász Katalin elmondta, szívdobogtató volt a felújítás lehetősége, és nem volt kérdés, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a 35 éves intézmény szépségét és varázsát ne csak az odabent folyó munka, az intézmény „lelke” adja, de külsőségekben is megszépülhessen az épület.


A szülők is beleadtak apait-anyait: bútort szállítottak, cipeltek, linóleumot helyeztek le, pakoltak és takarítottak, hogy az óvoda mielőbb fogadhassa az ide járó gyermekeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.