EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb Tatabánya

Összefogással minden sikerülhet

Dacolva a nehézségekkel, példaértékű összefogással újult meg a Dózsakerti Óvoda. Az önkormányzat, az intézményben dolgozók és a szülők közös erőfeszítéseinek gyümölcse egy szebb és biztonságosabb épület, amelynek nap mint nap örülhetnek az óvodájukat magukénak érző kicsik.

12a1

Pedig a feladat szinte lehetetlen volt: két hónap alatt kellett felhasználni az elnyert pályázati összeget, azaz kicserélni a nyílászárókat, szigetelni az épületet, kiépíteni egy új hőközpontot és egy szabályozható fűtési rendszert. Mindezt fűtési szezonban, a gyermekek ideiglenes elhelyezését megoldva. Mint azt Schmidt Csaba az óvodai ünnepségen ki is emelte: az intézmény felújítása jól bizonyítja, hogy sosem szabad feladni, helyette azt kell szem előtt tartani, mit tehetünk még a célok elérése érdekében.


Korszerűbb iskolába térhettek vissza

Januárban költözhettek vissza a kertvárosi Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai és pedagógusai is intézményük 128 millió forintos átfogó energetikai korszerűsítésen átesett épületébe. A munkálatokkal a létesítmény fenntartása költségkímélőbb, „zöldebb” lett. A beruházás során megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, a falak és a tető hőszigetelése is, valamint megújult a teljes fűtési rendszer: a tantermeket immáron új kazán és radiátorok fűtik fel. Kalmár Mária, a három intézményt magába foglaló Kertvárosi Általános Iskola megbízott igazgatója elmondta, a tanárok és a diákok az őszi és téli szünet között a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában vendégeskedtek, ahol nagyon szívesen fogadták őket, a gyerekek új barátságokat kötöttek, a két iskolában tanító, de egy tantestületbe tartozó pedagógusoknak pedig igazi csapatépítés volt ez a hat hét.
A Kölcsey iskola, a Dózsakerti Óvoda és az Óvárosi Bölcsőde összesen 288 millió forint értékű energetikai korszerűsítésével az épületek modernebbek, költséghatékonyabbak és környezetkímélőbbek is lettek.

− Minden ellenünk szólt, és egyedül nem is sikerült volna elérnünk a kitűzött, lehetetlennek tűnő célt. De sikerült, és az, hogy a gyermekek megújult óvodájuknak örülhetnek, szüleik, pedagógusaik és az önkormányzat összefogásának köszönhető – fogalmazott a polgármester, aki az eseményen Juhász Katalinnal, az intézmény vezetőjével közösen adott át köszönő oklevelet a feladatban részt vállaló szülőknek.

12a2

Juhász Katalin elmondta, szívdobogtató volt a felújítás lehetősége, és nem volt kérdés, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a 35 éves intézmény szépségét és varázsát ne csak az odabent folyó munka, az intézmény „lelke” adja, de külsőségekben is megszépülhessen az épület.


A szülők is beleadtak apait-anyait: bútort szállítottak, cipeltek, linóleumot helyeztek le, pakoltak és takarítottak, hogy az óvoda mielőbb fogadhassa az ide járó gyermekeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.