EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb X.kerület

Óvoda és bölcsőde újul meg Kőbányán

Megkezdődött Kőbányán a Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása. A 339 millió forintos rekonstrukciót teljes egészében a Kőbányai Önkormányzat finanszírozza, annak intézményfejlesztési programjaként. A munkát a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Jelenleg a bontási munkálatoknál tartanak (Fotó: Máté Krisztián)

Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa beszámolt arról, hogy mára lebontották az épület teljes homlokzatát. A tetőszigetelést, a homlokzatburkolatot és valamennyi nyílászárót kicserélik. Korszerű villamos és gépészeti hálózatot építenek ki. Felújítják a konyhát is, ennek során új, modern konyhatechnológiai berendezéseket helyeznek el. A gyerekek étkeztetését így a leggyorsabban, leghigiénikusabban tudják megoldani. Emellett az intézmény jellegéhez illő külsőt kap az épület, a homlokzatot színes, játékos elemekkel díszítik.
A tervek szerint a tanév kezdetére készülnek el a felújítással.


– A nyolc hónapos határidő pontos munkaszervezést igényel, átlagban 40 szakember dolgozik a felújításon. Kiemelt figyelmet fordítanak a keletkező építési hulladék szelektív gyűjtésére, eleget téve a legszigorúbb hulladékkezelési elvárásoknak – mondta Jánosik Lajos.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Nemcsak modern, de színes is lesz az óvoda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.