EUR: 326,40 Ft
CHF: 283,59 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb X.kerület

Óvoda és bölcsőde újul meg Kőbányán

Megkezdődött Kőbányán a Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása. A 339 millió forintos rekonstrukciót teljes egészében a Kőbányai Önkormányzat finanszírozza, annak intézményfejlesztési programjaként. A munkát a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Jelenleg a bontási munkálatoknál tartanak (Fotó: Máté Krisztián)

Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa beszámolt arról, hogy mára lebontották az épület teljes homlokzatát. A tetőszigetelést, a homlokzatburkolatot és valamennyi nyílászárót kicserélik. Korszerű villamos és gépészeti hálózatot építenek ki. Felújítják a konyhát is, ennek során új, modern konyhatechnológiai berendezéseket helyeznek el. A gyerekek étkeztetését így a leggyorsabban, leghigiénikusabban tudják megoldani. Emellett az intézmény jellegéhez illő külsőt kap az épület, a homlokzatot színes, játékos elemekkel díszítik.
A tervek szerint a tanév kezdetére készülnek el a felújítással.


– A nyolc hónapos határidő pontos munkaszervezést igényel, átlagban 40 szakember dolgozik a felújításon. Kiemelt figyelmet fordítanak a keletkező építési hulladék szelektív gyűjtésére, eleget téve a legszigorúbb hulladékkezelési elvárásoknak – mondta Jánosik Lajos.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Nemcsak modern, de színes is lesz az óvoda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.