EUR: 310,31 Ft
CHF: 267,65 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület

Óvoda és bölcsőde újul meg Kőbányán

Megkezdődött Kőbányán a Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása. A 339 millió forintos rekonstrukciót teljes egészében a Kőbányai Önkormányzat finanszírozza, annak intézményfejlesztési programjaként. A munkát a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Jelenleg a bontási munkálatoknál tartanak (Fotó: Máté Krisztián)

Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa beszámolt arról, hogy mára lebontották az épület teljes homlokzatát. A tetőszigetelést, a homlokzatburkolatot és valamennyi nyílászárót kicserélik. Korszerű villamos és gépészeti hálózatot építenek ki. Felújítják a konyhát is, ennek során új, modern konyhatechnológiai berendezéseket helyeznek el. A gyerekek étkeztetését így a leggyorsabban, leghigiénikusabban tudják megoldani. Emellett az intézmény jellegéhez illő külsőt kap az épület, a homlokzatot színes, játékos elemekkel díszítik.
A tervek szerint a tanév kezdetére készülnek el a felújítással.

– A nyolc hónapos határidő pontos munkaszervezést igényel, átlagban 40 szakember dolgozik a felújításon. Kiemelt figyelmet fordítanak a keletkező építési hulladék szelektív gyűjtésére, eleget téve a legszigorúbb hulladékkezelési elvárásoknak – mondta Jánosik Lajos.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Nemcsak modern, de színes is lesz az óvoda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

  710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

  A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

 • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

  Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

  Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.