EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb VI.kerület

Primadonna a télikertben

Mostantól Honthy Hanna egész alakos bronzszobra fogadja a nézőket a Budapesti Operettszínházban. A Csárdáskirálynő egykori legendás Cecíliájának szoboravatását a 100 éves Csárdáskirálynő előtt tisztelgő ünnepségsorozat részeként tartották, egy nappal a művésznő 123. születésnapját követően. Honthy Hanna egész alakos bronzszobra, mely Párkány Raab Péter szobrászművész alkotása, magánadományból készült.

– Az adományozó névtelenséget kért, mindössze annyit lehet tudni róla, hogy gyerekkorától kezdve nagy operett- és Honthy Hanna-rajongó – számolt be a teátrum. A színház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor beszédében úgy fogalmazott, Honthy nemcsak a primadonnák, az énekes-zenés színésznők és az operett, hanem magának a színművészetnek a legendája volt, akire még száz év múlva is emlékezni fog a közönség.


– Sugárzó, hódító, minden nehézségen győzedelmeskedő lénye ma is útmutatásul szolgál a színházcsinálók számára: hinni kell a sikerben, a közönségben és önmagunkban. Személye messze túlnő azon, hogy az operett és egy korszak színésznője volt, ő egy etalon, aki valamennyiünknek példa: így kell létezni, élni, hinni és kitartani a saját igazságunk mellett.

Budapest, 2016. február 22. A Budapesti Operettszínház művészei az aulában leleplezik Honthy Hanna bronzszobrát 2016. február 22-én. A szobor Párkányi Raab Péter művész alkotása. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.