EUR: 309,29 Ft
CHF: 288,62 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb VI.kerület

Primadonna a télikertben

Mostantól Honthy Hanna egész alakos bronzszobra fogadja a nézőket a Budapesti Operettszínházban. A Csárdáskirálynő egykori legendás Cecíliájának szoboravatását a 100 éves Csárdáskirálynő előtt tisztelgő ünnepségsorozat részeként tartották, egy nappal a művésznő 123. születésnapját követően. Honthy Hanna egész alakos bronzszobra, mely Párkány Raab Péter szobrászművész alkotása, magánadományból készült.

– Az adományozó névtelenséget kért, mindössze annyit lehet tudni róla, hogy gyerekkorától kezdve nagy operett- és Honthy Hanna-rajongó – számolt be a teátrum. A színház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor beszédében úgy fogalmazott, Honthy nemcsak a primadonnák, az énekes-zenés színésznők és az operett, hanem magának a színművészetnek a legendája volt, akire még száz év múlva is emlékezni fog a közönség.

– Sugárzó, hódító, minden nehézségen győzedelmeskedő lénye ma is útmutatásul szolgál a színházcsinálók számára: hinni kell a sikerben, a közönségben és önmagunkban. Személye messze túlnő azon, hogy az operett és egy korszak színésznője volt, ő egy etalon, aki valamennyiünknek példa: így kell létezni, élni, hinni és kitartani a saját igazságunk mellett.

Budapest, 2016. február 22. A Budapesti Operettszínház művészei az aulában leleplezik Honthy Hanna bronzszobrát 2016. február 22-én. A szobor Párkányi Raab Péter művész alkotása. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.