EUR: 309,38 Ft
CHF: 288,21 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Radovan Karadzic nem bűnös a népirtással kapcsolatos vádak egyikében

Hága, 2009. november 3.
Radovan KARADZIC volt boszniai szerb elnök az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék előtt megjelenik Hágában 2009. november 3-án, miután a bírák azzal fenyegették, hogy ha tovább bojkottálja az eljárást, jogi képviseletére ügyvédet hivatalból ők maguk jelnölnek ki. A 11 rendbeli népirtással, háborús és emberiesség elleni bűnökkel vádolt, a „srebrenicai mészárosként” is ismert pszichiáter az első három ülésnapon azért nem jelent meg, mert - mint állította - nem volt ideje felkészülni a tárgyalásra. (MTI/EPA/MICHAEL KOOREN)

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (NT) csütörtökön kihirdetett ítéletében nem találta bűnösnek Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt a népirtással kapcsolatos vádak egyikében.

Radovan Karadzic felelős a Szarajevó ostromakor elkövetett háborús bűncselekményekért

Az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (NT) csütörtökön kihirdetett ítéletében felelősnek találta Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt a Szarajevó ostromakor elkövetett háborús bűncselekményekért.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek