2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XVII.kerület

Rákosligeten is az áldozatokra emlékeztek

Tanúk és túlélők címmel szervezett beszélgetést a Rákosligeti Polgári Kör a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja előestéjén. Zsámbokréty Zénó, 56-os forradalmár, elítélt, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége kerületi elnökének segítségével képet kaphattak a hallgatók a korabeli állapotokról, míg Galgóczy Árpád költő, műfordító révén bepillantást nyerhetett a közönség, hogyan is lehetett túlélni a gulág megpróbáltatásait. Az Országgyűlés 2000. június 13-án határozott arról, hogy február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánítja. A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban százmillióra becsülik. Kelet-Európában a számuk eléri az egymilliót, de jóval többre tehető azok száma, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított.

Tanúk és túlélők, Beszélgetés a RÁKOSLIGETI POLGÁRI KÖR szervezésében, GALGÓCZY ÁRPÁD, ZSÁMBOKRÉTY ZÉNÓ (Fotó: Keresztesi Balázs)

Zsámbokréty Zénó és Galgóczy Árpád hatvanéves történeteket elevenítettek fel
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.