EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb IX.kerület

Rejtelmek, ha zengenek

A Ferencvárosi Művelődési Központ a hónap eleje óta várta a szavalni vágyó kerületiek jelentkezését, akikből szerencsére akadnak szép számmal. – Negyedik alkalommal szervezzük meg április 11-re a ferencvárosi József Attila Versfesztivált. Nem egy hagyományos szavalóversenyről van itt szó – tájékoztatta a Lokált Losonczy Attila művelődésszervező. – Összesen 140-en jelentkeztek a megadott határidőig az általános iskolai, középiskolai, felnőtt és nyugdíjas kategóriákban. Most zajlanak a válogatók, minden kategóriából egy-egy fő szerepelhet majd a gálaműsorban.

P1010535

Losonczy Attila a József Attila emlékmúzeumban

Bár a versenyt a kerület szülöttjéről, József Attiláról nevezték el, nem volt feltétel, hogy tőle válasszanak verset a szavalók, de hogy ki mivel készül, majd csak április 11-én derül ki a közönség számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.