EUR: 308,81 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb

Rick Yancey: Az ötödik hullám 1–2.

az-otodik-hullamHa valaki szereti a dísztópiát, azaz azokat a történeteket, amelyek sötét jövőt jósolnak, érdemes ezt a könyvet választania. Olyan, mintha a szerző fogta volna az elmúlt években népszerű könyveket, filmeket (Alkonyat, Éhezők viadala, A beavatott stb.) és összegyúrt volna belőle egy bestsellert, főhősöknek pedig tiniket választott.

A mostani trendeknek megfelelően ez is azonnal trilógia lett, a befejező rész pedig idén kerül majd a könyvesboltokba. Az első könyvet nehezen lehet letenni, hisz még egy antiutópiában is meglepő, ha az érkező idegenek a lakosság 98 százalékát kiirtják. A támadás hullámokban érkezett, a gigacunami elpusztította a tengerparti városokat, a vírus a lakosság nagy részét, és érkezik majd a minden képzeletet felülmúló ötödik hullám is.

A második könyv már sokkal vontatottabb, az sem biztos, hogy százszázalékosan élvezi az, aki nem olvasta az előzményeket. Vannak nagyon jó, elgondolkodtató megoldások, ugyanakkor kínos részek is, leginkább azért, mert szinte csak tinikarakterek vannak, akik sokszor fárasztóak, hiteltelenek. Az ebből készült film talán pont ezért nem működött és joggal cincálták darabokra a kritikusok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.