EUR: 313,25 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb VIII.kerület

Sára Botond: Folytatjuk Józsefváros újjáépítését!

Józsefváros önkormányzata elfogadta idei költségvetését, amelyből jelentős összeget fordítanak fejlesztésre, társasház-felújításokra. A kerületi lakosok biztonságban érezhetik magukat, hiszen a kerületi büdzsé biztosítja Józsefváros stabil, kiszámítható működését és folyamatos fejlődését.

3382_BAR_8668

 

– Amióta átvettük a kerület vezetését, a költségvetés mindig stabil és kiszámítható – kezdte Sára Botond alpolgármester.


Dr. Sára Botond, Alpolgármester, köztérmegújítási nívódíj

Dr. Sára Botond alpolgármester,

Józsefváros önkormányzata idén körülbelül 18 milliárd forintból gazdálkodhat, amiből több mint 3,3 milliárd forintot fejlesztésre fordítanak.

– A biztonságos működtetés mellett (oktatás, egészségügy, városüzemeltetés stb.) majdnem félmilliárdos többlettel terveztünk, amit szeretnénk szintén fejlesztésekre költeni. 504 millió forintot biztosítottunk társasházak felújítására, ez valamivel több, mint amennyi tavaly állt rendelkezésre erre a célra. Az idei tervekben szerepel egy új óvoda megépítése a Százados negyedben, erre 300 millió forintot biztosítunk. Befejeződik a Corvin-sétány fejlesztése is, amiben az önkormányzat mint partner szerepel az útfelújítások tekintetében. Idén folytatódik a káptalanfüredi tábor felújítása, és keressük a lehetőségeket az Orczy-negyed további fejlesztésére, valamint a Blaha Lujza tér és környéke felújítására. Emellett kisebb útszakaszok felújítására is sort kerítünk – részletezte az alpolgármester. – A társasházak felújítására csaknem félmilliárd forint van előirányozva, azaz ekkora összegre pályázhatnak a társasházak, de közel ennyi pénzt a házaknak is bele kell tenniük önrészként. Ez azt jelenti, hogy közös erővel éves szinten egymilliárd forintból újítjuk meg a társasházakat. Tavaly ez több mint 200 társasházat érintett, volt, aki tetőt újíttatott fel, volt, aki gázcsövet, homlokzatot, de olyan ház is akadt, amely kert kialakítására pályázott. Józsefváros önkormányzata költségvetésében nem számolt a pályázati lehetőségekkel, de természetesen figyelik azokat, és a ház- és épületfelújítások élveznek prioritást.


BAR_7883

Az elfogadott költségvetés alapján pluszforrás jut az önkormányzat által nem kötelezően vállalt hajléktalanellátásra.

– Tavaly 70-75 millió forintot fordítottunk a Lélekprogramra, ez az összeg idén eléri a 80 milliót. Fejlesztést is teszünk bele, további krízislakások, hajléktalanok szálláshelyének, családok átmenti lakhatásának kialakítását is tervezzük.

Sára Botond tájékoztatása szerint a kerületben is érezhető a gazdaságélénkítő intézkedések pozitív hatása, és a jó gazdasági kilátásoknak, illetve a város fejlődésének köszönhetően a tavalyinál magasabb bevételekkel lehet számolni.

– A kerület költségvetése stabil, folytatjuk Józsefváros újjáépítését!

IMG_1218 copy

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.