EUR: 307,99 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Sport

Storck: minden tehetségnek meg kell mutatnia magát

Bernd Storck szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei szinten működő új tehetségfejlesztő programjának egyik legfontosabb célja, hogy minden igazi tehetség megmutathassa magát.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya – egyben az MLSZ sportigazgatója – ezt az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában mondta el.

A német szakember megjegyezte, hazájában ezt a rendszert már eredményesen alkalmazták, igaz, körülbelül tíz évbe telt, mire “beért”. Ugyanakkor hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországnak is tíz évre lenne szüksége ezen a téren.

Bernd Storck hangsúlyozta, már átadták a központokban dolgozó öttagú stábok tagjainak azt a tudást, amely kulcsfontosságú az eredményes munkához. A megyék részére részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottak össze. A központok így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva. A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg.

A program keretében május végétől regionális tornákat rendeznek a megyei csapatok számára, később regionális válogatottak alakulnak ki, amelyek tagjai rendszeresen együtt készülnek majd Telkiben a szövetségi edzők irányításával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordpénzt kap a lábára

  Rekordpénzt kap a lábára

  Minden idők legnagyobb pénzét vágja zsebre Odell Beckham Jr., az NFL-ben szereplő New York Giants elkapója, akinek a Nike a liga történetének legdrágább cipőszerződését adja meg.

 • Szép volt, fiúk!

  Szép volt, fiúk!

  Minden labdarúgást szerető ember nehezen viseli, ha nagy nevek döntenek úgy, hogy többet nem lépnek pályára profiként.

 • Világszám a Batthyány térnél

  Világszám a Batthyány térnél

  Nem kérdéses, hogy a FINA 2017 Világbajnokság egyik fő világszáma az óriás-toronyugrás lesz. A versenyszámot ugyanis még sehol a világon nem rendezték meg úgy, hogy a versenyzőknek egy folyóba kell érkezniük.