2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb III.kerület

Százig ért Olga néni

Olga néni, 100 éves, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Olga néni a jubileumi tortával (Fotó: Óbuda.hu)

Nevezetes nap volt a múlt hét szerdája Koronghy Elemérné életében, aznap töltötte be a 100. életévét. Olga nénit a centenárium alkalmából Bús Balázs óbudai polgármester is felköszöntötte.

Olga néni Budapesten született, édesapja a Fővárosi Sörfőző főkönyvelője, édesanyja pedig varrónő volt. Első gyermekként született a családba, öccse hét évvel később érkezett a világra. Olga néni négy polgárit, majd négy kereskedelmit végzett, ezt követően pedig a Hangya Szövetkezetnél helyezkedett el, ahol titkárnőként dolgozott. Innen a Mogürt Külkereskedelmi Vállalathoz került, ahol a vezérigazgató mellett titkárságvezetőként dolgozott egészen 1971-es nyugdíjazásáig.


Férjével, Koronghy Elemérrel még 1939-ben ismerkedett meg, 1940 augusztusában házasságot is kötöttek, 55 évet éltek le egymás mellett. Négy gyermeket neveltek fel, három fiút és egy lányt. A család 1945-ben súlyos katasztrófát vészelt át, amikor is lebombázták a házukat és mindenük odaveszett.

Olga néni 1996 szeptemberében költözött lányával a III. kerületi Matróz utcai lakásukba, azóta is itt élnek. Összesen hét unoka és 12 dédunoka büszke nagymamája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.