2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb III.kerület

Százig ért Olga néni

Olga néni, 100 éves, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Olga néni a jubileumi tortával (Fotó: Óbuda.hu)

Nevezetes nap volt a múlt hét szerdája Koronghy Elemérné életében, aznap töltötte be a 100. életévét. Olga nénit a centenárium alkalmából Bús Balázs óbudai polgármester is felköszöntötte.

Olga néni Budapesten született, édesapja a Fővárosi Sörfőző főkönyvelője, édesanyja pedig varrónő volt. Első gyermekként született a családba, öccse hét évvel később érkezett a világra. Olga néni négy polgárit, majd négy kereskedelmit végzett, ezt követően pedig a Hangya Szövetkezetnél helyezkedett el, ahol titkárnőként dolgozott. Innen a Mogürt Külkereskedelmi Vállalathoz került, ahol a vezérigazgató mellett titkárságvezetőként dolgozott egészen 1971-es nyugdíjazásáig.


Férjével, Koronghy Elemérrel még 1939-ben ismerkedett meg, 1940 augusztusában házasságot is kötöttek, 55 évet éltek le egymás mellett. Négy gyermeket neveltek fel, három fiút és egy lányt. A család 1945-ben súlyos katasztrófát vészelt át, amikor is lebombázták a házukat és mindenük odaveszett.

Olga néni 1996 szeptemberében költözött lányával a III. kerületi Matróz utcai lakásukba, azóta is itt élnek. Összesen hét unoka és 12 dédunoka büszke nagymamája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.