EUR: 308,34 Ft
CHF: 282,25 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb VIII.kerület

Szeretik Józsefvárost a turisták

Józsefvárosba évről évre több turista érkezik; tavaly ismét ez a városrész fogadta a harmadik legtöbb vendéget Magyarországon. A megújuló közterek, a változatos kulturális programok és a kitűnő szállodák nagy vonzerőt jelentenek a külföldi és hazai utazóknak egyaránt.

turista

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a tavalyi, turizmussal kapcsolatos felmérésének adatait. Ebből kiderül, hogy több turista érkezett hazánkba, mint a korábbi években, a vendégek száma 10 millió 350 ezerre nőtt, ennyi látogató sohasem volt Magyarországon. A vendégéjszakák száma 25,7 millióra emelkedett, így a turizmus szálláshelyei rekordbevételt, 368 milliárd forintot értek el tavaly.

zichy

A Palazzo Zichyt az egyik legjobb szállodának választották

Józsefvárosba közel 355 ezer turista érkezett 2015-ben, ez 11,4 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. A kerület ezzel a harmadik legkedveltebb célpontja az utazóknak, Józsefváros megelőzte Siófokot, Hajdúszoboszlót és Hévízt is. A statisztikából kiderül, hogy a vendégek döntő többsége, mintegy 322 ezren külföldről érkeztek és átlagosan 2,5 éjszakát töltöttek józsefvárosi szálláshelyen.

Ezek a számok azt mutatják, hogy mára kezdenek beérni azok az önkormányzati intézkedések, amelyek célja, hogy a „nyóckerből” egy folyamatosan épülő, szépülő városrész legyen. A felújított Palotanegyed történelmi épületei, rendszeres, ingyenes fesztiváljai a kulturáltan szórakozni vágyók térképére felhelyezte Józsefvárost. A belső részek is hatalmas változásokon mentek keresztül a Magdolna-negyed programjainak köszönhetően, épül a Galéria-negyed és a kerület egyetemváros jellege is egyre nyilvánvalóbb.

Palota negyed fesztivál (Fotó: Máté Krisztián)

Rendszeresek a kulturális programok (Fotó: Máté Krisztián)

A fejlesztéseknek köszönhetően az ide érkezők minden igényt kielégítő piacon éppúgy vásárolhatnak, mint világszinten elismert plázában. A megszépült közterületek és az egyre jobb közbiztonság arra sarkallja a turistákat, hogy megismerkedjenek a kerülettel, sőt, itt is szálljanak meg, hiszen számos józsefvárosi szálloda büszkélkedhet már elismeréssel, amit a színvonalas szolgáltatásoknak köszönhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.