2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Talajból nyeri az energiát az új irodaház

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a Váci úton gyárak sorakoztak egymás után, mára a XIII. kerület közepe a nagyvállalatok kedvelt központja lett. Ma már a világ legnagyobb cégei bérelnek itt irodákat, ennek megfelelően egymás után nőnek ki a földből az irodaházak. A napokban például átadták hazánk legnagyobb irodapark-fejlesztése, a Váci Greens irodakomplexum harmadik épületét.

Maga az épületegyüttes nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is kiemelkedik, hiszen a környezettudatos építkezésnek köszönhetően nagyon olcsó az üzemeltetése és alacsony az energiafelhasználása: talajhő hasznosításával például  évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.


A fejlesztés az új irodaház átadását követően folytatódik a hatodik épülettömb helyén lévő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

vacigreens

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.