EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIII.kerület

Talajból nyeri az energiát az új irodaház

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a Váci úton gyárak sorakoztak egymás után, mára a XIII. kerület közepe a nagyvállalatok kedvelt központja lett. Ma már a világ legnagyobb cégei bérelnek itt irodákat, ennek megfelelően egymás után nőnek ki a földből az irodaházak. A napokban például átadták hazánk legnagyobb irodapark-fejlesztése, a Váci Greens irodakomplexum harmadik épületét.

Maga az épületegyüttes nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is kiemelkedik, hiszen a környezettudatos építkezésnek köszönhetően nagyon olcsó az üzemeltetése és alacsony az energiafelhasználása: talajhő hasznosításával például  évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.

A fejlesztés az új irodaház átadását követően folytatódik a hatodik épülettömb helyén lévő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

vacigreens

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.