EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Extra

Tavaszi boszorkányként varázsolt Kustánczi Lia

Sárkányfarok helyett tintahal festék, békanyelv helyett vodkakaviár, gőzölgő üst helyett folyékony nitrogén… Mintha egy varázslóiskolában járt volna Som-Balogh Edina és Kustánczi Lia. A finn húsvéti népszokásokat elevenítette fel a két híresség, és igazi boszorkánynak öltözve kotyvasztottak molekuláris „bájitalokat” az extrém hozzávalókból.

fust_es_varazslat_minden_mennyisegben

Som-Balogh Edina boldogan emlékszik vissza gyerekkori húsvéti emlékeire, de azt is nagyon élvezi, hogy most már kisfiával együtt készülhet az ünnepre.

„Családi hagyomány, hogy mindig együtt töltjük a húsvétot, így volt ez a gyerekkoromban, és most is. A locsolkodást ma már kevésbé tartjuk, de azért nem egyszer előfordult régebben, hogy a tesóim egy vödör hideg vízzel ébresztettek reggel, ma már csak esetleg egy kis parfümöt kapok a hajamra” – kezdte Edina, aki nagyon élvezte, hogy a finnek kedvenc vodkájával egy kicsit egy jó boszorkány bőrébe bújhatott az északi nép hagyományai szerint.„Most találkoztam először a molekuláris gasztronómiával, és tényleg olyan volt, mintha varázslat történne. Ráadásul nagyon szeretek jelmezbe bújni, ha nálunk is szokás lenne a beöltözés húsvétkor, akkor tuti, kacsának öltöznék, ami a család körében is nagy siker lenne.”

lia_edina_boszorkanykonyhaban

Kustánczi Liáéknál is nagy hagyománya van a húsvétolásnak: tradicionális ételek, családi összejövetel Szigligeten.

„Falun születtem, így nálunk komolyan veszik a hagyományokat, amihez természetesen hozzá tartozott korábban, hogy reggel a szódás szifonnal ébresztettek a fiúk. Gyerekként mindig kaptam kisnyulat a szüleimtől, és az ajándékok voltak a legfontosabbak, ma viszont már inkább a meghitt családi együttlét számít, kicsit olyan ez nálunk, mint a karácsony” – mesélte a gyönyörű dj, aki örömmel bevezetné a finnek hagyományát, és a boszorkánykonyhás élmények után szívesen öltözne varázslónőnek.

Lia és Edina igazi finn, tavaszváró boszorkányok módjára bűvölték az extrém húsvéti koktélokat, amelyekbe vodkakaviár, mangós és narancsos hab, valamint folyékony nitrogén és eredeti tintahal festék is került.

Kapcsolódó Cikkek