EUR: 307,78 Ft
CHF: 282,09 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Életmód

Tejszínes, tárkonyos gombaleves

  • butter, onion, champignons, chicken stock, cream, flour, salt, pepper, carrot, green parsley, Image: 14112246, License: Rights-managed, Restrictions: Nelze použít na kalendář., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Imagefood SM

    Profimedia, Imagefood SM

    Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke- vagy laskagomba
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 liter húsleves (lehet kockából is)
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • tárkony
  • őrölt bors
  •  1 evőkanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • egy maréknyi száraztészta (lehet apró levestészta, de akár penne vagy szarvacsa, ami van otthon)

ELKÉSZÍTÉS

Megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát kockákra. A répákat a hagymával vajon néhány percig pároljuk, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba összeesett, felengedjük a húslevessel, kakukkfűvel és tárkonnyal ízesítjük.

Újraforrás után beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a száraztésztát. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a tészta megpuhul. A végén bőven meghintjük friss petrezselyemmel.

Kapcsolódó Cikkek

  • 190 éves a szóda

    190 éves a szóda

    A szódavíz valódi Hungarikum, több mint 10 éve pedig a „garantáltan hagyományos és különleges élelmiszer” névjegyet is viseli.

  • A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

    A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

    Végleg leáldozott a vékonyra kiszedett és a csíkra tetovált szemöldökök kora. Újabban a dús szemöldök a trendi, de azoknak sem kell kétségbeesniük, akik évek óta alaposan kiszedett vonalat viselnek, hiszen itt a szemöldökparóka.

  • Elstartolt a befőzési szezon

    Elstartolt a befőzési szezon

    Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.