EUR: 307,52 Ft
CHF: 287,08 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Terrortámadást akadályoztak meg Párizsban!

Hannover, 2015. november 17.
Rendőrök a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés tervezett színhelyén, a hannoveri HDI Arénában 2015. november 17-én, négy nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. A rendőrség bejelentette, hogy nem tartják meg a mérkőzést, mert robbantásos merénylet tervéről szerzett tudomást. (MTI/EPA/Christian Charisius)

Előállítottak szerdán négy embert Párizsban, akik feltehetően terrortámadást terveztek a francia fővárosban – erősítették meg rendőrségi források a TF1 francia kereskedelmi televízió értesülését.

A három férfit és egy nőt jelenleg a titkosszolgálatok hallgatják ki.

A házkutatások során a nyomozók fegyvert nem találtak, jelenleg a lefoglalt informatikai eszközöket vizsgálják, amelyek esetleges bizonyítékokat tartalmazhatnak a feltételezett merénylettervről.

Az egyik gyanúsított egy 28 éves francia állampolgár, iszlamista radikális kapcsolatai miatt szerepelt a rendőrség nyilvántartásában, és a 2015. november 13-ai, 130 áldozatot követelő merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot kezdete óta házi őrizetben van. Két évvel ezelőtt bíróság előtt is állt, miután megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon a dzsihadista harcosokhoz, de azt a rendőrség megakadályozta.

Kapcsolódó Cikkek