EUR: 325,72 Ft
CHF: 282,30 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Több tucat halottja van egy tartálykocsis merényletnek

Levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál vasárnap.

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában elkövetett támadásban legalább 31-en meghaltak, köztük 24 civil. A sebesültek száma minimum 42-re tehető – mondta el egy rendőrségi tisztségviselő.


A támadás időpontjában több tucat autó várt sorára az ellenőrző pontnál, közülük mintegy 20 jelentősen megrongálódott.

“Ez volt a legvéresebb merénylet, amelyet valaha elkövettek Hilla tartományban” – közölte Falah ar-Radi, a tartományi biztonsági tanács vezetője.

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a szélsőségesek támadásai Irakban. A jelenlegi merényletet egyelőre senki sem vállalta magára, de többen az Iszlám Állam dzsihadista szervezet stílusjegyeit vélték felfedezni azon. Az IÁ és más szélsőséges szunnita csoportok pokolgépes vagy öngyilkos merénylők által elkövetett támadásaik során rendszeresen vesznek célba kormányépületeket vagy nagy tömegeket vonzó nyilvános helyeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.

 • Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

  Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

  A nyugat-mexikói Ocampo város összes rendőrét őrizetbe vették a szövetségi hatóságok a település egyik polgármesterjelöltjének múlt heti meggyilkolásával összefüggésben – jelentette hétfőn a brit közszolgálati média.

 • Így dolgoznak Soros György hajói

  Így dolgoznak Soros György hajói

  Több kapcsolódási pont van Soros György és azon álcivil szervezetek között, amelyek illegálisan hajózzák be a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül Európába. Az érintett „civilek” forrásai nagyrészt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól érkeznek, de van olyan adományozó, aki korábban a csúfosan megbukott Hillary Clinton kampányát támogatta – írja az Origo.