EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,77 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Több tucat halottja van egy tartálykocsis merényletnek

Levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál vasárnap.

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában elkövetett támadásban legalább 31-en meghaltak, köztük 24 civil. A sebesültek száma minimum 42-re tehető – mondta el egy rendőrségi tisztségviselő.

A támadás időpontjában több tucat autó várt sorára az ellenőrző pontnál, közülük mintegy 20 jelentősen megrongálódott.

“Ez volt a legvéresebb merénylet, amelyet valaha elkövettek Hilla tartományban” – közölte Falah ar-Radi, a tartományi biztonsági tanács vezetője.

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a szélsőségesek támadásai Irakban. A jelenlegi merényletet egyelőre senki sem vállalta magára, de többen az Iszlám Állam dzsihadista szervezet stílusjegyeit vélték felfedezni azon. Az IÁ és más szélsőséges szunnita csoportok pokolgépes vagy öngyilkos merénylők által elkövetett támadásaik során rendszeresen vesznek célba kormányépületeket vagy nagy tömegeket vonzó nyilvános helyeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

  • Lebukott a „vasember”

    Lebukott a „vasember”

    Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.