EUR: 311,47 Ft
CHF: 266,12 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Több tucat halottja van egy tartálykocsis merényletnek

Levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál vasárnap.

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában elkövetett támadásban legalább 31-en meghaltak, köztük 24 civil. A sebesültek száma minimum 42-re tehető – mondta el egy rendőrségi tisztségviselő.


A támadás időpontjában több tucat autó várt sorára az ellenőrző pontnál, közülük mintegy 20 jelentősen megrongálódott.

“Ez volt a legvéresebb merénylet, amelyet valaha elkövettek Hilla tartományban” – közölte Falah ar-Radi, a tartományi biztonsági tanács vezetője.

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a szélsőségesek támadásai Irakban. A jelenlegi merényletet egyelőre senki sem vállalta magára, de többen az Iszlám Állam dzsihadista szervezet stílusjegyeit vélték felfedezni azon. Az IÁ és más szélsőséges szunnita csoportok pokolgépes vagy öngyilkos merénylők által elkövetett támadásaik során rendszeresen vesznek célba kormányépületeket vagy nagy tömegeket vonzó nyilvános helyeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.