2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Tóth Ivett élete legjobbjával lett nyolcadik a vb-n

Tóth Ivett szenzációs teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett a debreceni Főnix Csarnokban zajló junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon, ami óriási előrelépés a tavalyi 28. helyéhez képest.

Ivett_toth-7

Tóth Ivett húsz helyet javított tavalyi eredményén

Tóth Ivett a világbajnokság utolsó napján a 15. helyről indult és ígéretét tartva fantasztikus kűrrel rukkolt elő. Sőt egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét. A rövidprogram után az első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült és vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett és így a vb 8.helyén zárta a versenyt negyedik junior vb szereplése alkalmával. A szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.


– Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni – mondta Tóth Ivett. – Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Ivett_toth-1Tóth Ivett edzője, a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia már a verseny előtt kifejtette, miben vár előrelépést tanítványától, és nem is csalódott.
– Ivett nagyon feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – magának is. A program első felének végén volt egy apró hiba, ott szerintem már picit fáradt a koncentrációja, de nagyon szép programot mutatott be. Az Európa-bajnokság után próbáltunk nehezíteni a kűrjén, a kombinációba nehezebb ugrások kerültek, és reméltük, hogy a sok nehéz elemből minél többet megcsinál. Sikerült, élete legjobbját kapta most! És junior világbajnokságon 103 pontot kapni… Gyönyörű eredmény.


A világbajnoki címet a japán Marin Honda szerezte meg.
– Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen az volt a célom, hogy dobogós legyek – mondta a friss világbajnok, aki hozzátette, hazaérve első dolga lesz, hogy jóllakik majd a japán ételekből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.